Ha egy takaró nem lenne kirázva mosás előtt, akkor a takaróban esetlegesen felhalmozódott por a mosás során távozna?
Takaró mosása előtt azért figyelj arra, hogy mennyire szívja meg magát vízzel.
Nekem sikerült tönkretennem a mosógépünket mert egy beteg rokonnak kimostam - próbáltam kimosni - a takaróját. Az nem egy mostanában általában használt takaró volt, hanem egy igazi, régi takaró, ami úgy megszívta magát vízzel, hogy a mosógép dobja nem tudta kezelni és véglegesen tönkrement. Nem volt sem fiatal, sem öreg mosógép, egy 6 éves jó márkájú automata gép volt.
Ha nehéz a takaró már önmagéban az gyanússá teszi, hogy nem jó betenni mosógépbe. Akkor kádban mosd ki és öblítsd ki és csak centrifugázd a géppel miután jól kinyomtad belőle a vizet!
A "modern" gépek azért ezt már figyelik.
Ha túl nehéz a dob nem engedi forogni, megvárja míg egy picit könnyebb lesz, illetve a súlyának megfelelő sebességgel forgatja.
Nekünk még nem volt soha gondunk belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!