Hogyan kell tisztítani egy porcelan de polirozatlan belső anyagu pattikai mozsár tálat?
A kissé talán röhelyes de helyzett a következő van egy pattikai mozsalár tál, mozsártörövel amit gyógyszerek vagy inkabb (szerintem) festék morzsolásara használható.
Annyit még sikerűlt megtudni, hogy alavetően porcelan anyagú, és a mozsártál belseje és a mozsárrud feje polirozatlan porcelán.
Kutyának akarnak gyógyszert morzsolni vele de kisse szöszös a tál belselye es valami folt van a mozsartörőn is.
Nyilvan sterilen kell használni de nem merem elmosni mosószerrel, mert nem tudom beivodik e az polirozatlan anyagba a vegyszer, es a kutya allergias reakciót kapjon, vagy rosszabb.
Van valakinek hasonló polirozatlan belselyű motzsarja, hogy tisztítod?
Nekem van patikai dörzstálam, de csak díszként funkcionál, ezért olykor-olykor simán elmosom mosogatószeres vízzel.
Ha a tiéd foltos és kutyának akarsz benne gyógyszert törni...hát jobb lenne, ha egy rendes porcelán tányéron egy pohár aljával dörzsölgetve törnéd.
Rákerestem most a neten, de semmi érdemlegeset nem találni a mázatlan dörzstálak tisztításáról.
Igen ezt nem irtam hozzá de egyszerűen felforralt víz vajon fertőtlenítheti?
Egyebként meg , csőre van ennek a fajtanak szóval inkabb kifolyatni valo festek vagy pepesitett cucchoz használandó...
Nyilvan ezer mas módja va a gyószer aprítasnak ezt a mozsarat eltudtam volna adni..
Kérdező
Ezek a mozsarak alapvetően arra készültek, hogy vegyesen mindenfélét szétmorzsoljanak vele. A gyógyszertárakban is ezeket használják - ezért nem mázas a belső része meg a törő feje, mert az érdes kerámia felület segít a porrá dörzsölésben, keverésben. A gyógyszereket ezzel homogenizálják amikor kimérik a különböző vegyszereket a recept alapján, majd addig keverik, dörzsölik benne, amíg teljesen egynemű por nem lesz belőle - és ezt fogják pirulának megcsinálni.
Simán takaríthatod bármivel.
Vegyész vagyok, a kémiai vegyszereket is úgy tisztítottuk ki a mozsárból, hogy mosogatószerrel, súrolóporral lettek kisikálva.
Nem kell kifőzni, nem kell semmi más - ki kell súrolni alaposan súrolóporral. Ha biztosra akarsz menni, hogy fertőtlenített legyen akkor megteheted, de nem szükséges.
Köszönöm elöző.Tiszta szösz marad és ráis tapad a felületre ha sima mosógatoszivaccsal törlóm át,azoval gondolo il,e kor jók a különféle nem szövet rongyok..
Hol tudnék venni súrólóport ami nem ártalmas élőlényre?
A súrolóporok mind ilyenek.
de vegyél egy marok homokot azt is használhatod nyugodtan - csak az karcol, ahogy használhatsz sót is helyette.
Tegyél bele egy kanál sót, kevés vizet és dörzsöld vele át, majd öblítsd ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!