Egész fűszer, vagy őrölt? Fűszermalom vagy mozsár?
Fűszerféleségtől is függ...
De ahogy az 1-es is írja, jól záródó üvegben kell tartani. Van olyan, amit ráadásul sötét üvegben jó tárolni.
Attól is függ, milyen fűszer, illetve attól is, mibe teszem. Attól függően, hogy te mit hogy használsz, érdemes ilyet is, olyat is tartani otthon.
Példaképp nekem forralt borba egészbe megy a fahéjrúd, de ha meg tejberizst eszek, arra ugye őrölve kerül.
Én pl. soha nem veszek őrölt borsot - mindig épp csak annyit török mozsárban, amennyi szükséges. Sokkal aromásabb így. A színes borshoz van üveg borsőrlőm, azt is így frissen őrlöm az ételre.
Fahéjból használok őröltet sütikbe - de gyümölcslevesbe, forraltborba egészben teszem.
Kb. 50féle fűszerem és keverékem van otthon - ezek között van mindenféle. Egész, őrölt, durvára darabolt, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!