Rozsdamentes acélból mozsár, jó lesz?
Azt olvastam, hogy a fémmozsarakba nem érdemes savas alapanyagokat tenni/önteni (pl. ecetet, citromot).
De egy 18/10-es acélból készített mozsárnak ellen kellene állni ezeknek a gyenge savaknak.
Továbbá, a laboratóriumi porcelán mozsárról mi a véleményetek, jó lesz az a konyhában is? Mivel egy ilyen mozsár jóval olcsóbb egy konyhai mozsárhoz képest.
Nekem ilyen laboratóriumi porcelán mozsaram van és tökéletes!
Vegyêl bátran, nem fogod megbánni.
A (gyógyszertári ) mozsár teljesen jó, csak óvatosabban kell azért használni.Nekem gránit van, az mindent kibír.
Acélról nem tudok véleményt mondani, rézmozsaram van a déditől, de valójában soha nem használtam, igazi megbecsült régiség nálunk.
Az öntöttvas, és a réz mozsarakra igaz, hogy a savas dolgok károsíthatják, de ez átlagos háztartási körülmények között elenyésző, elhanyagolható. A rozsdamentes acéllal szemben nincsenek ilyen fenntartások, egész nyugodtan megveheted. A porcelán hátránya a sérülékenysége, türékenysége.
Nekem gránit van, kizárólag a színe, a kizézete miatt választottam, de mindenképpen jó választás volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!