Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Árthat a parkettának a mindenn...

Árthat a parkettának a mindennapos felmosás?

Figyelt kérdés

Nemrég költöztünk be az új házunkba. Az étkezőben vízálló laminált padló van, amelynek vastagsága 8 mm. A parkettát nagy forgalmú helységekbe ajánlják.

Kisgyermekem most tanul egyedül enni, ezért ebéd után mindig fel szoktam mosni. Árthat ez a parkettának? Sokszor vacsora után is felmosok. Vagy esetleg célszerű lenne valamilyen speciális készítményt használni?

2023. márc. 7. 12:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
69%

Ezt a sok fæszságot

A laminált padló nem parketta, hanem fapozdorja pvc bevonattal. Ha nem tocsog a vízben, nyugodtan fel lehet mosni. Viszont semmiféle parkettaápoló nem fogja megőrizni a fényét, mert egy szaros pvc a felső része, nem fa

2023. márc. 7. 16:08
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2023. márc. 7. 17:41
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
A ragasztása, illesztése sem mindegy ebből a szempontból. Attól, hogy a felső rétege vízálló, még fel szokott púposodni, ha víz alájut.
2023. márc. 7. 17:45
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

#13 Ezért mondják hogy nem szabad úgy felmosni, mint a járólapot, követ, hanem csak alig nedves ruhával.

Soha nem volt gondunk a laminált padlóval, pedig rendszeresen töröltük fel sok éven keresztül. Eláztatni nem szabad ahogy írtad.

2023. márc. 7. 17:49
 15/19 A kérdező kommentje:
Természetesen nem áztatom el, én is mindig alaposan kicsavarom a rongyot, mindig hamar fel is szárad. :)
2023. márc. 7. 19:59
 16/19 anonim ***** válasza:
68%

Ha lecsöppent az étel, nedves mikroszálas ronggyal töröld fel.

Amúgy meg morzsára elég a porszívózás.

A laminált padló nem szereti a felmosást, akármennyire vízállónak hirdetik.

Főleg egy konyhában könnyen megsérül a felülete, onnantól már ott szívja is a vizet.

2023. márc. 8. 04:35
 17/19 anonim ***** válasza:
24%
Szeretem, mikor azt hiszik, ha valamin szemmel látható folt, piszok nincs akkor az nem koszos: ilyen pl. a laminált padló, vagy a másik kedvencem: én irodán dolgozom, a ruhám nem koszos….
2023. márc. 8. 15:05
 18/19 anonim ***** válasza:
27%

"Ezért mondják hogy nem szabad úgy felmosni, mint a járólapot, követ, hanem csak alig nedves ruhával."

Felénk a járólapot is alig nedvessel szokás felmosni. Ezért sem értem, hogy miért írnak itt olyanokat, hogy "felmosni nem szabad, csak feltörölni". Az ugyanaz! Mindenhol csak nedvessel kell, rendesen kicsavart felmosóval, nem áztatni kell a járólapot sem.

2023. márc. 23. 13:05
 19/19 anonim ***** válasza:
53%
18, mert rosszul csinálod, ki kell önteni 10 liter vizet, aztán felmosóval felszedni… legalábbis egyesek szerint 🤦‍♀️🤷‍♀️
2023. márc. 23. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!