Árthat a parkettának a mindennapos felmosás?
Nemrég költöztünk be az új házunkba. Az étkezőben vízálló laminált padló van, amelynek vastagsága 8 mm. A parkettát nagy forgalmú helységekbe ajánlják.
Kisgyermekem most tanul egyedül enni, ezért ebéd után mindig fel szoktam mosni. Árthat ez a parkettának? Sokszor vacsora után is felmosok. Vagy esetleg célszerű lenne valamilyen speciális készítményt használni?
Nem hiszem, hogy hosszú távon ez jót tesz a parkettának és ahogy az 1-es írta.
- Nem kellene a gyerek után minden étkezés után felmosni, hanem körbetörlöd az etető környékét nyirkos ruhával (nem moppal)
- köves helyiségben, mondjuk a konyhában gyakoroltatod az evést!
Nekünk évek alatt még nem tett kárt benne a felmosás, megjegyzem, fózolt szélű laminált padlónk van, ez fontos.
Nem êrtem, aki ilyet ír, "klasszikus vörös felmosás" nem jó neki, hát milyen felmosás van még? :D
Nekünk az egész házban laminált van 1-2 helyiség kivételével, természetesen vödörbe engedek vizet, abba megy a mop, alaposan kicsavarom, hogy csak nedves legyen, de azzal mosok fel. Vagy hogy kéne, nem értem.
Ahogy írták már nem a felmosás aga az ártalmas a parkettának, hanem a sok víz.
Ne vizes, tocsogós legyen a felmosó, hanem csak nedves! Akkor nem gond.Ahogy 5-ös is csinálja.
Időnként nem árt a parkettát kezelni a megfelelő szerrel - ez segít hosszan megtartani a fényét, minőségét. De ez akkor is javasolt ha nem mosnak fel ott minden nap kétszer. Mint ahogy a kerti fabútort is érdemes időnként lenolajjal kezelni vagy a konyhabútor fa felületét méhviaszos szerrel.
A padlónál arra vigyázz, hogy ami más fa felületen jó, az a padlón életveszélyes lehet mert csúszik! Érdemes ott megkérdezned ahol vettétek, hogy mit javasolnak a tisztításához és fele olyan gyakran azt használni. Mindig többet mondanak, hogy ne lehessen őket okolni ha még sem volt elég jó amit mondtak.
Ez egy b@romság, hogy a parkettát nem lehet felmosni. Ha a moppot rendesen kicsavarod, nem tocsog a víztől, akkor semmi baja sem lesz.
De a nap 2 felmosás azért szerintem indokolatlan.
Parkettat nem rakunk le ,ahol fel kell mosni!
Nem moshatod fel!!!
Tegyel legy a gyerek miatt a parkettara linoleumot. Vagy letrazhato takarofoliat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!