Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Háromnegyed órás mosás elég...

Háromnegyed órás mosás elég nem túl szennyezett ruhákhoz?

Figyelt kérdés
Alapvetően 1 óra és 45 perc az ideje az egyik programnak, de van egy gomb, amivel le lehet csökkenteni a program idejét. Én le szoktam, mert nem gondolom, hogy majdnem 2 óra kellene olyan ruháknak, akikben nem fizikai koszos munkát végzek. Szerintetek elég a 45 perc?

2023. febr. 19. 11:19
 1/10 anonim ***** válasza:
49%
Én gyakran csak öblíteni szoktam a ruháimat. Nem vagyok izzadós, nem végzek fizikai munkát, nem szokott foltos lenni a ruhám. Időm is levés van, és úgy érzem így kímélem egy kicsit a textilt.
2023. febr. 19. 11:43
 2/10 anonim ***** válasza:
65%
Bőven elég.
2023. febr. 19. 11:45
 3/10 anonim ***** válasza:
52%
Alapból mindent egy 59 perces programmal mosok. Ha nagyon koszos a cucc, több mososzert és Vanisht teszek. Pár havonta a törülközőket szoktam csak hosszú programmal mosni
2023. febr. 19. 11:48
 4/10 anonim ***** válasza:
28%

A 45 perces programból pont az a rész marad ki, hogy kicsit ázzon, lazuljon a kosz.

Értem én, hogy nem izzadsz, de a ruha akkor is "tele van" az elhalt bőrdarabkáiddal, meg zsírral, amit a bőröd termel.

Akkor inkább hordd kétszer annyi ideig a ruhát, de mikor kimosod, mosd rendes hosszú programon.

2023. febr. 19. 11:55
 5/10 anonim ***** válasza:
37%
30 fokon mosok mindent 30 percesen, még élek. Persze vannak itt tisztaságmániás emberkék akik szerint fossá kell fertőtleníteni mindent, de szerintem maradjunk a realitás talaján.
2023. febr. 19. 12:39
 6/10 anonim ***** válasza:
31%

#5: vannak, akik meg azert rakják a ruhát a mosógepbe, mert látták, hogy masok is ezt csinálják. fogalmunk sicsmiert, de mosni KELL. EZ A SZOKÁS.

Csak hamar túl kell lenni rajta, ezért beszoptak a 20° refresh, meg a 30 perces "gyorsmosás" marketingjét.

Elárulom, egy ilyen mosás kb annyit ér, mintha befújnád a ruhát dezodorral, és visszaraknád a szekrénybe.

Felesleges mosószer es energiapazarlás.

2023. febr. 19. 13:08
 7/10 anonim ***** válasza:

A hosszabb program az áztatási idő miatt van - ahogy már valaki írta is. Átlagosan ezért hosszabb egy mosási program, mert kell idő a mosószernek feloldódni (nem mindenki használ folyékony mosószert), aztán kell idő a ruhában is a szennyeződésnek kiázni, a mosószernek is idő kell hogy a munkáját végezhesse. Sokszor át kell forgatni és hagyni kicsit állni a mosás közben a ruhát. Aztán sok idő az öblítés, centrifugálás is. ha megnézed, maga az öblítő program is 35-45 perces géptől, fordulatszámtól függően.

De igen, elég a rövid program is, csak ahhoz 30°C-os hőmérséklet szokott párosulni és nem 40°C amin hatékonyabb a mosószer.

2023. febr. 19. 15:12
 8/10 anonim ***** válasza:
56%
Nem, nem elég. Ettől függetlenül úgy csinálod, ahogy akarod.
2023. febr. 19. 15:33
 9/10 anonim ***** válasza:
31%
Ezek a rövidített programok intenzívebben mozgatják a dobot, ami nem feltétlenül jó a ruháknak, sokszor még 30 fokra sem fűtik fel a vizet, illetve a centifuga sebessége is sokkal lassabb, illetve kevesebb ideig is tart, mint normál esetben.
2023. febr. 19. 15:38
 10/10 anonim ***** válasza:

Egy gondos nő, az személyesen győződik meg a mosógépéről.

[link]

2023. febr. 19. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!