Ha domestossal és savas vízkőoldóval (természetesen nem együtt a kettőt) takaríttok maszkban, majd a fürdőt jól kiszellőztetem, lehet valami bajom?
Sav és lúg keveredésénél klórgáz keletkezik !!
Aki még nem öntötte össze véletlen a kettőt, az nem tudja mennyire rosszul lehet tőle lenni!
Először szépen le kell vízkőoldóval (szerrel, ecettel vagy durvább vízkő esetén sósavval - utóbbival vigyázni a króm felületeken) a felületet, mert a bacik imádják a nedves, szappanos-vízköves érdes, mégis számukra pihe-puha helyeket. Aztán átöblítés után jöhet a Domestos fertőtlenítésre.
Én sajnos már jártam úgy, hogy a wc kefét hipóba áztattam, miközben elkezdtem a wc-t vízkőoldóval takarítani. Szépen elfelejtettem, hogy hipóban van a kefe, elkezdtem vele sikálni a wc-t, mire egy szúrós szagú, erősen émelyítő szaggal találtam szemben magam. Tudatosult bennem, hogy mit tettem, kinyitottam az ajtót, gyorsan lehúztam a wc-t kiöntöttem a maradék hipót, azt is lehúztam, majd rázártam a fürdőre az ajtót, de így is egész nap rosszul voltam szinte. És a szag is megmaradt még legalább egy napig, hiába az alapos szellőztetés.
A citromsav az ami legkevésbé irritál, és a porból elég tömény sav állítható elő, vízkőoldához jó, de lassúbb mint a többi sav.
2# a sav és lúg alapvetően semlegesíti egymást. Lent jól írtad, a klórtartalmú szerek+sav fejlődik klórgáz.
De alapvetően mást sem borogatunk össze, mert több alkotó elemből állnak, nem tudni mi alakul káros anyaggá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!