Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hova teregetitek az ágyneműt...

Hova teregetitek az ágyneműt kis lakásban?

Figyelt kérdés

Albérletben élek és az a gondom, hogy ha ágyneműt mosok, mindig nagyon poshadt szaga lesz, mire megszárad. Elég kicsi a lakás, meleg is nagyon (kb 25 fok van télen is bent, 10.emelet), és nem sok hely van. Ha egyszerre mosok több ágyneműt, akkor azt ajtó tetejére, székekre szoktam tenni, de lassan szárad és óriási párát is csinál. Nagyon zavar, hogy büdösre szárad meg, tudtok erre valami megoldást? Ti hogy csináljátok?

(a szárítógép megoldás lenne, de jelenleg diákmunkás fizetésem van, így abba nem fér bele, illetve egy szárítóra is egyszerre csak egy takaróhuzatot tudok kiteregetni)

2022. dec. 24. 21:43
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
85%
Létezik egyébként fertőtlenítő mosószeradalék is, csak hogy beleszóljak a nagy vitába. De 40 fokon elég egyébként mosni. A mosatlant sem fertőtleníted le, csak elmosod mosószeres vízben. Érdekes, leviszi a zsírt is, pedig biztos nem 60-90fokos vízben mosogatsz. Nagyanyáink sem abban mostak kézzel a fürdőkádban vagy lavórban/dézsában, mégis mamám 89 éves és jól van köszöni szépen.
2022. dec. 25. 20:34
 32/39 NTBS ***** válasza:
100%
Ahová fér.
2022. dec. 25. 20:38
 33/39 anonim ***** válasza:
100%
Azért szárad lassan, mert kicsi a párolgó felület, rossz a teregetési technika. Másodszor, többet kell szellőztetni, ennek hiánya miatt is lesz büdös. Ez egyszerű fizika.
2022. dec. 25. 23:51
 34/39 anonim ***** válasza:
18%
Bírom ezeket az embereket, akik a marketingesek tenyeréből esznek: fertőtlenítő mosószer adalék, színfogó, illatgyöngy….
2022. dec. 26. 08:52
 35/39 anonim ***** válasza:
100%
#34: Ja, én még öblítőt se használok. Néha elfelejtettem beletenni, aztán rájöttem, hogy észre se veszem a különbséget, akkor meg minek.
2022. dec. 26. 09:26
 36/39 anonim ***** válasza:
76%

#35: én észreveszem az öblítőt, büdös lesz tőle minden :))

csak ecetet használok, az nem tömi el az anyag pórusait (technikai öltözetnél kritikus) és szagtalan

2022. dec. 26. 09:42
 37/39 anonim ***** válasza:
88%
El ne kezdjétek az öblítő kontra ecet vitát újra! 😁
2022. dec. 26. 10:27
 38/39 A kérdező kommentje:

Hálásan köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat, sokat segítettetek!:)

A vitát kérlek szépen ne folytassátok! :D elvesznek mások számára is a segítségek:)

2022. dec. 26. 11:25
 39/39 anonim ***** válasza:
A takaróhuzatokat, lepedőket az ajtókra, a párnahuzatokat a fürdőszoba radiátorára. Mindennek mosószer és öblítő illata van.
2023. febr. 13. 16:33
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!