Odasült nagyon zsíros tepsit, sütőt hogyan tisztítjátok? Milyen vegyszerrel, és milyen szivaccsal, törlővel?
Konyhai mosogatószivacsba két sikálás után beleragad a tömény zsír és dobhatom ki. Konyhai papírtörlőből pedig elhasználok vagy tíz perforált kockát mire kitörlöm a zsírt az edényből.
Elismerem, még csak kezdő konyhatündér vagyok!
A helyedben megszabadulnék mind a tepsitől, mind a "jó zsíros magyaros ételektől".
Amennyiben a szokásos magyar átlagosnál hosszabb és egészségesebb életet szeretnél élni, akkor kizárólag tapadásmentes főző-sütő edényeket használjál, kizárólag olívaolajat és légkeveréses sütőt.
Vagy úgy fogsz kinézni mint a mai közép- és nyugdíjaskorúak akik a teszkó - sztk és a patika háromszögben élik le a maradék életüket.
Eleve úgy kell indítani, hogy a zsír nagyrészét kiöntöd, ill. a maradékot konyhai papírtörlővel kitörlöd belőle. És csak a maradékot, a leégett részeket kell aztán fellazítani hideg zsíroldóval. A WellDone márkájú nekem túl agresszív, viszont az Aldiban kapható power reiniger bőven elég, az nem annyira erős, de hatékony.
A nagyon makacs odaégett részeket mindezek után ilyen fémdörzsivel, amit a 3-as is ír....
oops, egy lépést kihagytam! A papírtörlő előtt én még ilyen szilikonos spatulával összetolom a leöntés után ottmaradt zsiradékot. Szinte szárazra le lehet tolni a tepsi alját.
Nem csak tortakrém kilapátolásához alkalmas! :)
vízzel felöntöd,és 5-10 percre a gázra teszed. Ha nagyon beleégett, akkor előtte áztasd 30 percig. A gázról levéve kiöntöd melegen,majd kitörlöd pappírral. Ezután mosogatószerrel simán elmosogatod.
Fémdörzsit teflonos/ zománcoson ne használd.
Én ilyenkor beáztatom a tepsit forró vízzel és mosogatószerrel, utána a zsíros vizet ki lehet önteni.
A sütőbe szoktam sütőtisztító habot fújni. Egy kis idő után letolom a habot a ráégett dolgokkal együtt azzal a kaparóval, amit a főzőlaphoz is használok.
Jó ötleteket adtatok köszönöm.
2-es ők a szénhidrát beviteltől illetve az AGE-ktől néznek ki így.
A zsiradék akár állati, bevitele nagyon fontos és hasznos. Enélkül tápanyaghiány alakulhat ki a testben főleg az ADEK vitaminokból.
A növényi zsiradék közül valóban az olíva az egyik legegészségesebb.
Sőt a repce len napraforgó zsírsav profilja miatt már-már egészségtelennek mondható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!