Mitől vízkövesedik ennyire a WC?
Valószínűleg erre a porcelánra jobban tapad meg a vízkő. Háztartási sósav(20-30%os) egy éjszakára bele öntöd,és reggelre szép tiszta lesz ,szinte mindegyik abc-ben lehet kapni kb 300 Ft / 1L.
Óvatosan bánni vele..az egészségre igen káros,szal gyerektől elzárni,és szemre nagyon vigyázni(véletlen fröccsenés),és a fémeket is megmarja.
Nálunk is ez a helyzet: új, valami import wc-kagyló (álló, nem fali) és nagyon vízköves, a másik régi, alföldi porcelán meg szinte egyáltalán. Én is a sósavat vetettem be: mindenhová jól belocsolom és úgy hagyom éjszakára. Már kefélni sem kell, az első öbítéssel lezúdul a sok barnás vízkő. 1 kezelésre én egy egész litert szoktam felhasználni, de utána olyan a wc, mint újkorában.
Vigyázz, hogy a ruhádra, bőrődre, szemedbe nem fröccsenjen, a wc-ülőke krómos részére se (megmarja), más vegyszerrel ne keveredjen (mérgező gázok szabadulhatnak fel).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!