Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » 1-2 cm átmérőjű zománc rész...

1-2 cm átmérőjű zománc rész lepattant az edényemről kívül egy, belül egy. Van jelentősége? Káros anyag? Letapadás? Nő-e?

Figyelt kérdés

Fog növekedni használattal, időről időre a lepattogzás? Van jelentősége? Okoz kárt a benne főzött ételben? Nincs ragasztóanyag mögötte, mint pl a teflonnál?

Egyáltalán, mire jó a zománc az edényen? A letapadást gátolja meg?

2022. nov. 26. 19:13
 1/10 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy üresen leesett és az ütéstől pattant le két kis darabka zománc az edényről.
2022. nov. 26. 19:14
 2/10 anonim ***** válasza:
Csatlakozom én is, úgy 1 hónapja esett ki a kezemből a kedvenc fazakam, de még nem mertem használni.
2022. nov. 26. 19:16
 3/10 A kérdező kommentje:
Én már használtam, egyelőre semmi változást nem észleltem, a kaja ugyanolyan jó ízű volt benne, a repedések egyike sem nőtt, látszólag semmi gond. Csak hát aggódom, mert nem ismerem a dolog fizikáját. Azóta csak egyszer adódott, hogy használtam, mert nemrég pattant le két pöttyni zománc.
2022. nov. 26. 19:30
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha az aljáról ment le a zománc,akkor itt fog majd kb. 20 év után kilyukadni .

Csak esztétikailag mondható híbásnak .

2022. nov. 26. 19:36
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszi, előző. Na most, a belsejéből is lepattant egy darab! Nincs alatta ragasztóanyag, mint a telfon esetén? Nem fog semmi káros szivárogni az ételbe se?

És mivel a belsejében is lepattant egy kis zománcdarab, az kb mennyi idő múlva fog átlyukadni? Sajnos szinte pont fedi egymást a külső és a belső lepattogzás, közel 2 centi átmérővel...

2022. nov. 26. 19:49
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A zománc nem engedi rozsdásodni a vas edényt. Az ételre nincs hatása. Valóban, 10-20 év után ott fog kilyukadni, ahol zománchiány van.
2022. nov. 26. 20:07
 7/10 A kérdező kommentje:
Értem, akkor semmiféle számottevő baj nem keletkezik sose, ha így használom (a kövi tíz évben), ugye?
2022. nov. 26. 20:09
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan használd, akárhány több évtizedes kívül-belül hibás zománcú edényt nyúzok, amiket még örököltem, jópárnak még látszik az alján a Szgyélano v CCCP felirat :-)
2022. nov. 26. 20:12
 9/10 A kérdező kommentje:

Értem, írhattok még tapasztalatról! :)

(Nekem a csörgőórám orosz, nálam is öregebb, sajnos már megbízhatatlan, úgyhogy időzített bombához se jó. :P Nye ponyemáj bombecskájá. :D )

2022. nov. 26. 20:16
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nem mondanám, hogy még 10-20 évet ki fog húzni. Talán a régiek ennyit kibírtak, de a mostaniak kitudja. Nekem a sütőn pattant meg a zomán, és pár év alatt ki is lyukadt a lemez.
2022. nov. 26. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!