Mit tegyek, hogy az ablakon nem fújjon be a hideg?
Mielőtt ablakot cseréltünk, nekünk is teljesen el voltak vetemedve, nem záródtak rendesen, ha kint fújt a szél, bent lobogott a függöny, esőben beáztunk, stb. Én ősszel az összes rossz ablakunkat kinyitottam, alaposan lemostam, a keretre a szárnyak illeszkedésénél (ahol bezárva illeszkedik a tok és a szárny, ha érted) körbeterítettem folpackkal, nyomtam rá egy vastag csík szilikont, folpack ráhajt és ablak bezár. A folpack megvédte az ablakkeretet, hogy szétkenődjön rajta a szilikon, viszont alatta a szilikoncsík szépen kitöltötte az összes rést. Tavaszig így maradt, ezeken az ablakokon nem szellőztettünk. Nem kényelmes, de hasznos. Maradt a fürdőszoba- és a konyhaablak, ezek alatt úgyis mindenhol csempe van, ezeket csak vastagabb rongyokkal körbetömködtem, viszont lehetett szellőzetni. Tavasszal, a fűtési szezon végén fogtuk és egyszerűen kivettük a folpackba "csomagolt" szilikont az ablakokból. Olyan furcsa volt, amikor első ősszel nem kellett ezt a cirkuszt végigcsinálnunk!
Amúgy pedig ne mondjatok le az ablakcseréről! Mi sok helyen kértünk ajánlatot, a legtöbbjük 1,5-1,7 millió körüli volt, a legolcsóbb valamivel 900ezer alatt, az ablakokra, 3 erkélyajtóra és egy bejárati ajtóra. A végén sikerült mindezt alig több, mint 600ezerből megvennünk, egyszerűen a közvetlen importőrt kerestük meg. Ha érdekel, szívesen megírom az elérhetőségüket. És már kivitelezőt is találtunk, korrekt és normális árakon dolgozik.
szivacsvonat :D kiskoromban mindig azzal játszottam, mikor anyum szellőztetett :D
vagy jobb az öntapadós gumicsík. obiban rengetegféle van,. igaz, nem olyan olcsó, de párezer ftból kijön.
hallottam egy durvát: a fickó kifújta púrhabbal a réseket. viszont kell hagyni legalább 1 ablakot, amin szellőztetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!