Ki mennyire "takaros " háziasszony"? Milyen tanácsokat tudnátok adni?
Pl. Mintájával kifelé, szépen összehajtogatva teszed-e a ruhákat vagy nem. Heti hányszor és mit takarítasz?
Szeretnék pedánsabb lenni, mint régebben így szeretnék pár tippet kérni.
Ami most van, heti 2x mosok ( nyáron elég 1x) heti 1x takarítok, fürdő felmosáa minden. Ezt szeretném arra ' cserélni" hogy naponta felporszívozok és 2/ 3 naponta csinálom a fürdőt és felmosom a házat. Ágyneműt amíg ilyen szép idő van kiteszem szellőzni, de heti 1x marad ez is.
Szépen elrendeztem a szekrényeket már nincs kifordított ruha benne ^^
Főzéshez egyszerű, laktató egészséges ötleteket fogadok.
Sajna anyámmal ezeket nem tudom megvitatni, mert ő nem a rendről híres. Igaz évi 3* csinált nagy takarítást, ezt viszem én is tovább.
Pardon ha valaki ezt gondolja. Hála égnek nem vagyok se blogger, se youtuber se semmi, de megtisztel hogy így noname ennek látszok.
Továbbra sem értem miért lenne gond ha valaki többet takarít, mint a másik... Nem te , nem a Joli nem a Pista takarít nálam hanem én. Nem a te időd, hanem az enyém :))) Van aki nálam is többet takarít , tragédia.
Az ide trollkodó emberek meg remélem nagyra nőtt önbecsüléssel lesznek és ők a világ legtökéletesebb emberei az űrben!
Sose tudhatod mire a kérdés! Ne ítélkezz mert csúnya dolog!
Az meg, hogy én otthonülőnemdolgozóyouzuberpicsa lennék hát...bàrcsak így lenne, bárcsak!
- Nagytakarítás: heti egyszer. Ilyenkor a fürdő, WC-k fertőtlenítése, vízkőtelenítés, lefolyótisztítás stb. Portörlés. Ezt takarítónő végzi. Konyha takarítás, bár ezt nyilván használat után mindig szoktam én is, de hetente van az hogy jobban át van törölve mindent, sütő, mikró is, ezt szintén a takarítónő csinálja, ahogy a porszívózást és felmosást is. Emellett vannak takarítórobotjaim, ezek kétnaponta futnak egy kört, ezek karbantartását én csinálom.
- Mosás: egy héten egyszer max kétszer mosok, ekkor mindent, tehát megy a gép pár kört. Ezt általában én intézem, mert a férjem nem annyira szereti, de megcsinálja ha kell. Ezt nem hagyom a takarítónőre, bár ha nem vagyok itthon és esetleg évente egyszer adódik alkalom hogy megkérem, mgcsinálja. Ki-be pakolni a gépbe nem nagy kunszt és szárítógép is van.
- Ruhák elrakása: összehajtogatom de mindenki magának rendezi a szekrényét. Vasalás szintén a takarítónőnk dolga, aki heti egyszer jön és akkor ezt is megcsinálja.
- Főzés, mosogatás: ezt nyilván magunk intézzük, mindketten szeretünk főzni és van mosogatógép is, így csak azt mossuk kézzel amit feltétlenül. muszáj. Főzés, mosogatás után a konyhát én takarítom, mert a férjem csak tessék-lássék módon csinálja.
- Bevásárlás: férjem intézi vagy online megoldjuk. Utálok bevásárolni, ez az igazság.
- Mindenféle házkörüli munkák, fűnyírás stb: ahogy az időjárás engedi és ez kizárólag a férjem feladata. A fák, bokrok éves metszéséhez van segítségünk. Egyszerűbb szerelési munkákat szintén a férjem csinál, pl csapot szerel, lefolyót tisztít meg ilyesmi.
U.i: nem a #4 vagyok. Soha nem nyilvánulnék meg olyan módon, ahogy ő teszi.
Illetve még tisztelettel megjegyezném, hogy nem a " Zuramnak" takarítok hanem magamnak és magunknak, magamért és magunk miatt. Ezen minimum illene elgondolkodni mielőtt cselédnek hívunk olyanokat akik az " otthon" fogalmát tudják nemcsak " aludnijárnakvalahova" meg megiszi őket a kosz, mert azt hiszik majd elmosogatják magukat az edények meg beugranak a ruhák a mosógépbe.
Nem gondolnám magamat cselédnek és kikérem magamnak ezt a megnevezést.
Valós segítséget nem sok mindenki adott, mert trollkodós kis oldal ez, dehát ez van én itt be is fejeztem eme tea délutánt. Remélem stílusban a csipogást, a youtuber, otthonunatkozó etc stílust megütötte.
Na de rohanok, mert lassan jön azuram és még nincs bevetve a meleg ágyikó és még nincs sparhelten megmelegítve a vacsorája, utána még a disznyószaros gummmicsimmáját is megkell puceválnom rengeteg a dolog még nem érek rá.
12-es!!
Köszönöm szépen a normális válaszod!
Semmi baj azzal ha valakinek telik arra, hogy takarító járjon. A stílussal volt gondom, nem érzem magam attól cselédnek, mert nekem kell ezeket megcsinálni ahogy a párom se a cselédem, mert ő javít meg mindent, mert ért hozzá és nem szerelőt hívunk. Egymás cselédei vagyunk hát ez ilyen :)))
Én a házvezetésben szeretnék most elsőkörben fejlődni. Mivel otthon nem ezt láttam sokszor, régebben ha mentem valahova rumlis, kupis büdös volt minden, én sem voltam szent ide oda dobálva minden, szekénybe begyűrve de láttam lehet ezt máshogy is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!