Beszürkült fehér ruhákhoz mit használjak mosásnál, hogy újra fehérek legyenek?
Manapság már nem szakmailag felkészült eladók vannak az üzletekben, hanem inkább árufeltöltők. Szaktanácsot nem fognak adni, ezért voltam kíváncsi tapasztalatra inkább.
Sima fehér ruhákról van szó.
Nátrium-perkarbonát. Folttisztító só vagy oxigénes fehérítő néven is lehet keresni, de nem keverendő össze a mosószódával! Múltkor láttam Tescoban és az Euro Family-ben is lehet általában kapni. Én időszakonként ezzel szoktam a fehér pólókat vagy függönyöket visszafehéríteni. Egy éjszakára beáztatom őket és másnap a szokott módon kimosom. Nem roncsolja az anyagot és a nagymamám évek óta padláson lévő kézzel horgolt függönyeit is hófehérré varázsolta.
Én szoktam színes ruhákra, asztalterítőkre is használni, mert nagyon jó folttisztító, ezeket sem tette tönkre.
Köszi a tippeket.
Most utóbb Domestosos vízbe áztattam a ruhákat pár órára, aztán kifejezetten fehér ruhákhoz való Formil mosószerrel mostam ki. Öblítő helyett ecetet használtam. Néhány árnyalattal fehérebbek lettek a ruhák. Vettem K2R folttisztító és fehérítő tasakokat is, de még nem használtam belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!