Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Milyen a jó vágódeszka? Fa,...

Milyen a jó vágódeszka? Fa, üveg, bambusz, műanyag?

Figyelt kérdés
2022. okt. 3. 10:27
1 2
 1/11 anonim válasza:
56%
Attól függ, hogy milyen szempontból nézed. A fa vágódeszka abból a szempintból jó, hogy míg a műanyag vágódeszkán rengeteg baktérium megél, addig a fán nem maradnak meg. Plusz a fa vágodeszka sokkal tovább bírja mint a műanyag, de erről még lehetne vitatkozni.
2022. okt. 3. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
55%
Fán is ugyanúgy megmaradnak a bacik! Miért lenne az antibakteriális? :D Fa annyiban jobb, hogy mivel jó vastag, azon tudsz húst is kloffolni, műanyagon vagy vékony bambuszon inkább nem kéne. Fára viszont annyiban vigyázni kell, hogy ha egy anyagból van akkor idővel megcsavarodik, de vannak már olyanok amik több darabból, pl kockákból vannak, azoknál erre kisebb az esély.
2022. okt. 3. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha van mosogatógép, és abban tervezed elmosni, akkor műanyag. Ha nincs, vagy nem tervezed abban mosni, akkor fa.
2022. okt. 3. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi. Közben olvasgattam ezt-azt, és fára esett a voksom. Előtte műanyag volt, de nincs mosogatógépem.
2022. okt. 3. 14:55
 5/11 A kérdező kommentje:
Esetleg bambusz vágódeszkával van valakinek tapasztalata?
2022. okt. 3. 14:58
 6/11 anonim ***** válasza:
A fa nem veszi el könnyen a kés élét .
2022. okt. 3. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

A fa a legjobb. Nekünk volt műanyag, de elég hamar gusztustalanná vált, ill. a sok vágástól forgácsolódik a műanyag, amit megeszel. Mondjuk a fánál is keletkeznek apró, porszemnyi forgácsok, de inkább azt edd meg mint a műanyagot.

A kés éle is fontos, jól rámutatott a 6-os. Van aki deszkát sem használ, pocelántányérat vagdossa, aztán csodálkozik hogy minden kés életlen mint a bot, ráadásul a tányérak is mind össze vannak karcolva, mikor abban legföljebb vajkenő késsel ildomos ételt darabolni...

2022. okt. 7. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Jah, meg bacilusról jut eszembe, valahol olvastam egyszer, hogy a fa deszkákat rendszeres használat esetén kéthetente ki kéne cserélni. Na de ki az aki kéthetente új vágódeszkát vesz, kb. senki.

Mondjuk ha időnként le van gyalulva az nem árt.

2022. okt. 7. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Igazából most nekem most a baktérium a fő szempont, nem a kés éle.
2022. okt. 9. 12:42
 10/11 anonim ***** válasza:

Bambusz.

Alapon, amit csak lehet bambuszból készültet használok.

Maga a növény is van a kertünkben és alkotok is belőle.


A kezelt fa és bambusz deszkákat javaslom.


Az üveg veszélyes, a műanyag pedig nem egészséges a sok leváló mikroszkópikus műanyag nem tesz jót a szervezetnek.

Alapon semmi élőlénynek.


A fa és bambusz vágódeszkákat idővel le is lehet csiszolni vagy csiszoltatni.


A műanyag és üveg esetében nem megoldható a szétbarmolt réteg eltávolítása.

2022. okt. 20. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!