Milyen a jó vágódeszka? Fa, üveg, bambusz, műanyag?
A fa a legjobb. Nekünk volt műanyag, de elég hamar gusztustalanná vált, ill. a sok vágástól forgácsolódik a műanyag, amit megeszel. Mondjuk a fánál is keletkeznek apró, porszemnyi forgácsok, de inkább azt edd meg mint a műanyagot.
A kés éle is fontos, jól rámutatott a 6-os. Van aki deszkát sem használ, pocelántányérat vagdossa, aztán csodálkozik hogy minden kés életlen mint a bot, ráadásul a tányérak is mind össze vannak karcolva, mikor abban legföljebb vajkenő késsel ildomos ételt darabolni...
Jah, meg bacilusról jut eszembe, valahol olvastam egyszer, hogy a fa deszkákat rendszeres használat esetén kéthetente ki kéne cserélni. Na de ki az aki kéthetente új vágódeszkát vesz, kb. senki.
Mondjuk ha időnként le van gyalulva az nem árt.
Bambusz.
Alapon, amit csak lehet bambuszból készültet használok.
Maga a növény is van a kertünkben és alkotok is belőle.
A kezelt fa és bambusz deszkákat javaslom.
Az üveg veszélyes, a műanyag pedig nem egészséges a sok leváló mikroszkópikus műanyag nem tesz jót a szervezetnek.
Alapon semmi élőlénynek.
A fa és bambusz vágódeszkákat idővel le is lehet csiszolni vagy csiszoltatni.
A műanyag és üveg esetében nem megoldható a szétbarmolt réteg eltávolítása.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!