Mit hány fokon mostok?
Már sok ideje (5-6 éve) alacsonyabb hőfokon mosok majdnem mindent és a centrifugát is lentebb vettem. Igazából mindenünk tiszta, jó az illatuk, kevésbé mennek tönkre. Ma viszont egyik ismerősünk beugrott, amikor a mosókonyhában voltam és indítottam a mosást. Közölte, hogy hülye vagyok, mivel ezzel nem spórolok, koszos marad minden és ennyi erővel kézzel is csinálhatnám. Tényleg ennyire szarul mosom a dolgainkat?
- Ruhák, kabátok, sálak: 20 fok / 800 (30 perc)
- Munkás ruhák, konyharuhák, rongyok, mosható intimhigéniás dolgok: 40 fok / 800 (1 óra)
- törölközők, ágyneműk, paplan, párna, díszpárna belsők, díszpárna huzatok, ágytakarók, plédek, matracvédő, előszobaszőnyeg: 30 fok / 800 (1 óra)
- függönyök, cipők, gyapjú ruhák: 20 fok / 400 (30 perc)
Ha valami koszos, akkor amúgy magasabb hőfokon, több ideig mosom, de általában minden még tisztának is néz ki, jó illatú amikor mosásba kerül.
Mindent 40 fokon, ugyanazzal a programmal vagy 15 eve.
99.99999% minden egyhelyre megy, kiveve cipo.
#14-15 Ha nem értesz a rezgéstanhoz, akkor inkább maradj csendben. Elindulásnak keress rá a rezonanciagörbére, egyszabadságfokú lengőrendszerek témakörén belül.
"Azazhogy vezetne, mert a valóság az, hogy olyan csapágyat tesznek bele a mérnökök, ami a mosógép által tudott fordulatszámot elbírja."
Persze olyat tesznek bele, tehát semmi nem indokolja hogy ne használd a magasabb fordulatszámértékeket.
Javaslom, a csapágyak élettartamszámítását is tekintsd át, mert a fordulatszámtól bár lineárisan csökken az élettartam, a csapágyerőtől meg harmadik hatvány szerint...
Ludvig Győző: Gépek dinamikája
Vörös Imre: Gépelemek, 2.kötet
SKF csapágykatalógus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!