Hogyan lehet normálisan kimosni baseball sapkát?
Egyszerűen semmi sem vált be.
Mosógépben megpróbáltam egy ócskábbat kimosni, de szétment. Ha kézzel mostam (mosószerrel) áztatás után veszített a színéből és foltos maradt.
próbáltam samponnal, mosógatószerrel, de teljesen semmi sem tünteti el az izzadságfoltokat.
Elsősorban a biciklizős sapkáimmal vagyok gondban, ilyenkor nyáron hamar foltosak lesznek.
Nem tudom, tovább áztassam-e, vagy mind változtassak.
Ha nem szeretnéd, hogy kedvenc kiegészítőd a gépek áldozatául essen, a legjobb döntés, ha te magad szabadítod ki a mocsok és kosz alkotta börtönből. Önts egy vödörbe langyos vizet és adj hozzá egy kanál mosószert. A sapin éktelenkedő foltokat érdemes klórmentes tisztítószerrel eltávolítani, ehhez pedig a legalkalmasabb egy egyszerű fogkefe. Áztasd bele a vödör vízbe, majd tegyél a foltra némi tisztítószert és óvatosan kezdd sikálni. Mikor elégedett vagy, tedd vissza a vízbe, és hagyd fürdőzni benne egy órát. Érdemes időnként rápillantani, hogy szükség van-e még a folttalanításra. Ha elégedett vagy, vedd ki a vödörből és óvatosan öblítsd ki belőle a mosószert langyos csapvíz alá tartva.
A szárítás
Ha szép tiszta lett kedvenc baseball sapkád, akkor már csak arra kell vigyáznod, hogy a szárítás során nehogy elveszítse az alakját. Nyaranta akár hűsítheted is magad vele, és hagyhatod, hogy a fejeden száradjon meg, miközben együtt élvezitek a napsütést. Ha viszont már hideg van ehhez, keress egy kaspót, befőttes üveget vagy bármit, ami helyettesítheti a fejedet, és aminek alakját megtartva megszáradhat.
3: próbáltam így is, de a makacsa foltokat nem vette ki (nyáron sapkában biciklizek)
ha meg kicsit erősebben súroltam, sérült az anyaga. de már vagy 10féle képpen próbáltam kézzel mosni, és mindegyik módszer csak a gyengébb foltoknál működött.
vettem mosózsákot, és abban mostuk a legolcsóbb sapkámat, nem ment szét, talán kicsit kifakult.
de egyébként ma még utoljára megpróbálom kézzel, ahogy a 3as tanácsolta, ha nem jönnek ki a foltok, akkor nem érdekel, marad a mosógép mosózsákkal, ha szétmegy, szétmegy.
max. a kimenős drágább sapkáimat nem rakom be, azokon gyengébb foltok szoktak csak lenni.
Na úgy tűnik, tévedtem.
Kihozza a foltokat, egyszerűen az izzadtsagfoltok mögött kifakul, és eltűnik a festék.
Kiszivja a nap, vagy nem tudom.
Veszek fehér sapkát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!