Segítség! Mit csináljak a szekrénnyel, hogy ne foltosodjanak meg benne a tisztán elrakott ruhák?
A szekrény viszonylag új, 1,5 éve csináltattuk asztalossal, teljesen száraz, egyébként beépített szekrény, a lakás is viszonylag száraz és új, 4 éve épült társas ház.
Alig 7-8 hónapja raktam el a babaruhákat, most elővettem néhányat odaadni a barátnőmnek és majdnem felrobbantam a dühtől! Minden világos színű ruhácska sárga foltos! De nem kicsit! Iszonyat! Beáztattam Vanish Oxi-ba 6 órára és semmi. Nem hozza ki. Miért van ez? Valami baj van a szekrényünkkel?? Tisztán, vasalva raktam el a ruhákat.
A régi lakásunkba nem volt ilyen, pedig sokkal hosszabb ideig tároltam ott ruhákat, pedig az 1 panel lakás volt. Mi a különbség ruhatárolás szempontjából?? Nem értem!
Adjatok tanácsot kérlek! Nem akarom, hogy tönkremenjen minden világos színű ruhánk!
Köszönöm!!
Írod, hogy csináltatott szekrény.
Én arra tippelek, hogy a fát pácolta az asztalos és az fogta meg a ruhákat.
Szia!
Az a baj, hogy nem ott foltos, ahol érintkezett a szekrénnyel, hanem a rétegek között.
Szóval biztos nem.
De azért köszi!
Nem tudom. Sensitive mosószert használtam, mivel babaruhákról van szó, meg babás öblítőt, de szerintem nem ezért van...
Viszont azt tudom, hogy ecetet fogok ezentúl használni a babaruhák öblítésére.
Nem lehet, hogy valami alkatrész rozsdás a mosógépedben?
Lehet, hogy hülyeség, de a szomszédom így járt.
Lehet, hogy pont a vasalás az oka. Állítólag az öblítő meg a vasalás okozza, hogy az eltett ruhák befoltosodnak.
Ha fehérek a ruhácskák, próbáld meg mosószódával és szódabikarbónával mosni, ecettel öblíteni.
Ez komoly? Az öblítő meg a vasalás? A fenébe, azt hittem jót csinálok:-(
Hogyan mossam ecettel meg szódabikarbónával? Milyen arányban rakjam bele a vízbe?
Világoskéket is lehet ecetezni?
A mosáshoz tedd a mosószódát és a szódabikarbóbát a mosópor helyett. Attól függően szoktam adagolni, hogy milyen piszkos a ruha. Meg függ a víz keménységétől is (nálunk nagyon kemény) Ha rákeresel a mosószódára (több netes boltban is árulják) általában fenn van a honlapon a használati tanácsa. A zoldbolt.hu-n van szódabikarbóna is.
Ecetből 20%osat szoktam venni, és kb 2/3-ig töltöm az öblítőtartályt. Nem veszi ki a ruhák színét, sőt élénkíti, fixálja. (ruhafestéskor is ecetet szoktak használni színfixálásra)
Köszönöm az utolsónak a választ!
Sokat segítettél!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!