Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » A modern mosógépekkel és...

A modern mosógépekkel és mosószerekkel érdemes még használni a 60 fokos mosást láthatóan nem szennyezett fehér ruhák esetében?

Figyelt kérdés
Vagy a mai gépekkel és mosószerekkel ez csak energiapazarlás már?

2022. máj. 6. 17:26
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
Felesleges. Én a fehéreket 40 fokon mosom, fehér ruhákra való Ariellel.
2022. máj. 6. 17:41
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem olyan szempontból praktikus, hogy 60 fokon a legtöbb kórokozó, atka, rovar elpusztul.
2022. máj. 6. 18:47
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
Alsóneműt, ágyneműt, törölközőt legalább 60 fokon kell mosni. Akkor is, ha nem láthatóan szaros :)
2022. máj. 6. 19:43
 4/10 anonim ***** válasza:
30%

Mi a törölközőt naponta cseréljük.

40 fokon mosom.

Néha, egy honapban 1X elindítom a 60 fokot is. Jót tesz a gépnek.

2022. máj. 7. 06:04
 5/10 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
65%

"Mi a törölközőt naponta cseréljük."

Az szép, ennek a túltolt higiéniának a bolygó is örül, a hatását persze nem most, hanem majd akkor fogja kifejteni, amikor te már nem élsz...

"Jót tesz a gépnek."

Ugyan miért tenne jót a gépnek? :D Ha egy ecetes vagy domestosos 60 fokos mosást indítasz el, akkor igen, jót tehet mert tisztítja a gépet. De alapvetően 60 fokon több vízkő termelődik.

2022. máj. 7. 19:49
 6/10 anonim ***** válasza:
89%

60 fokon mosni nem energiapazarlás, ennyi erővel akkor moss kézzel a patakban.

Még egy extra sok vizes mosással számolsz, akkor is kebesebb mint egy kWh plusz.

Mondjuk legyen egy hónapban 10 db 60 fokos nagymosásod, akkor is csak max +300Ft egy hónapban!

Ennél sokkal 10x-100x nagyobb értelmetlen áramfogyasztások vannak a legtöbb háztartásban.

2022. máj. 7. 20:05
 7/10 flora08 válasza:
Nem tudom, van-e értelme, de a törölközőket, mikroszálas törlőkendőket, konyharuhákat és a textilpelusokat 60 fokon szoktam.
2022. máj. 12. 15:00
 8/10 anonim ***** válasza:

Amúgy nem tudom másnak hogy van, nekem alapból a mindenféle ECO meg takarékos programok nem mossák ki rendesen a ruhát, sokszor büdös marad vagy nem öblítődik át.

Hiába a 6 kg-s mosógép, félig lehet megtölteni, és csak leghosszabb programmal mos rendesen, ahhoz is hozzáadok extra öblítést...

2022. máj. 12. 15:14
 9/10 anonim ***** válasza:

#8: Hát persze, mert egy marék hidegvízben nem lehet tisztára mosni semmit, pont mint a modern mosogatógépek.

Nem elég hogy koszos marad a ruha, de még a vegyszer is benne marad.

2022. máj. 12. 16:10
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem is “modern” mosógèpem van, patyolat tisztàr mos. Igaz, soha nem használom a ECO programot.
2022. máj. 12. 16:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!