Aspergeres emberrel együttélni? Milyenek a mindennapok, házimunka?
Tud valaki tapasztalatot, ötletet, tanácsot adni, hogy lehet ezt elviselni? mindenbe beleköt, semmit nem ért, mindent részletesen el kell magyarázni, de másnap nem emlékszik rá, és azt hiszi, csak úgy lehet csinálni, ahogy egyszer már sikerült másnak, mert neki még soha. Nem képes utánozni a mozdulatokat, csak a szavakkal megfogalmazott tevékenységeket érti, mozdulatot, képet képtelen megjegyezni, felidézni. Pontosan próbálja utánozni, de nem megy neki.
Magától nem próbál ki új dolgokat, ha egyféleképpen nem sikerül, leteszi és nem csinálja másképp, nincs ötlete, hogy lehetne másképp.
Hogy bírjátok?
A mindenbe belekötést nem kell túl komolyan venni, ami nagyon idegesíti és teljesíthető, ahhoz próbálj meg alkalmazkodni, a többi belekötést meg hagyd figyelmen kívül.
Az nem igaz, hogy semmit nem ért, hanem inkább úgy mondanám, hogy másképp értelmezi, amit mondasz. Igen részletesen el kell magyarázni, mert így biztosan megérti, hogy mit kérsz tőle. A mozdulatlekövetésekkel nekem is rengeteg bajom van, pl. hiába néztem meg egy csomószor lassítva a nyakkendőkötést, egyszerűen nem vagyok képes lemásolni. Vagy pl. hogy kell normálisan ajándékot becsomagolni stb.. A mozgáskoordináció és kézügyesség asperegereseknél nincs a toppon. Mit tudsz ez ellen tenni? Ha az illető már felnőtt, gyakorlatilag semmit.
Ha nincs ötlete, hogy csinálja másképp, adj ötleteket neki te.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!