Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » A néhány éves tüzifa tényleg...

A néhány éves tüzifa tényleg egyáltalán nem füstöl?

Figyelt kérdés

Többek között néhány éve száradó tüzifám is van, most tapasztalom először, hogy már pusztán halvány füstöt se produkálnak a kéményen.

Ugye a kéménnyel semmi gond?

Ugyanis amikor elindítom a vagyestüzelű kandalóban a fűtést, akkor még volt kb 10 percig aramló füst a kéményből, mert nem annyira szárazak a gyújtós fák. De amint azok elégnek, egyszerűen semmi, de szó szerint semmi füst nincs. (Néhány éve száradnak a rönk tüzifa hasábok.)

Ez engem picit megijesztett. Szemüveggel se láttam már semmi füstöt. Régebben pl 3 éves száradó fától legalább volt valami nagyon halván füst csík a kéményből, de legutóbb abszorút semmi.

Létezik tehát ilyen, hogy X éve száradó fa anníyira száraz, hogy egyáltalán egy halvány füstcsíkot se hagy a kéményből szállva? Több szemszögből is néztem, valamint közelről és távolabbról, kb másfél óra múlva is.

Vagy pedig tönkremehetett valami esetleg a kéményben? Bár arra meg semmi se utal, a kémény viszonylag tiszta, remek a huzatja, és az elején a picit nedves gyújtósokkal erős füst áramlott a kéményből. Kb fél óránként, másfél órán át vizslattam kinti világosban, szemüveggel is, és semmi, de semmi füst nem volt kb a tizedik percet követően.

2022. jan. 14. 20:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Minimális fűstje csak a kemény fából készült fabrikettnek van,szinte nincs is .Nagyon magas hőfokon ég el.Aztán jön a száraz akác .

Hogy ne legyen fűst ,vagy csak minimális,ehhez kell egy kis tüzelés technika is .Ez pedig a húzat szabályzásból áll.Honnan kapja tűz a levegőt,alulról vagy felülről. Ha felülről,szinte alig van,vagy nincs is, és koromképződés sincs .

2022. jan. 14. 22:28
 12/13 anonim ***** válasza:
Kérdező - gondolom van - de azért rákérdezek: ugye van szenmonoxid riasztó készüléked?!
2022. jan. 14. 23:21
 13/13 anonim ***** válasza:
Ruf brikettnek kevés füstje van, a piny-kay füstös. Pufferes rendszer, a levegő sosincs lefojtva.
2022. jan. 15. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!