Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Ha elhagyja az ember az...

Ha elhagyja az ember az öblítőhasználatot, akkor valóban nem keletkezik a mosógépben ez a fekete nyálkás trutyi?

Figyelt kérdés
2022. jan. 7. 13:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
81%
Kb. 40 évig használtunk egy Hajdu Energomat mosógépet és sosem volt benne semmilyen "trutyi".
2022. jan. 7. 17:23
 12/19 anonim ***** válasza:
59%
Az utolsó két válaszolóval értek egyet. A trutyi a felhasználó hibája nem a mosószeré vagy öblítőé.
2022. jan. 7. 17:25
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is volt "trutyi", viszont amióta -már vagy 10 éve- öblítő helyett csak ecetet használok ez teljesen megszűnt.
2022. jan. 7. 17:38
 14/19 A kérdező kommentje:

Látom olyanok is írnak, akik nem is értik miről van szó. Kit érdekel az adagoló fiók? A fekete nyálkás trutyi a dobban, a gumi alatt, és egyéb eldugott részeken van lerakódva. Ezt onnan tudom, hogy rendszeresen és alaposan ki szoktam pucolni a mosógépet, nincs elhanyagolva! A mosószeradagoló fiókot is.

Viszont látom öblítőmentesek is írtak, és válaszaik alapján valóban az öblítő lehet a ludas.

2022. jan. 7. 18:09
 15/19 anonim ***** válasza:
34%
Oblito nelkul egyszer mostam (elfogyott) es olyan kemeny,durva lett a ruha,hogy a 7 eves kislanyom sirafakadt,mikor raadtam azt a pulcsit,amit abban az adagban mostam. Az ecet meg olyan budos. En vizkovezni hasznalom a fürdőbe,de oklendezek tole. A ruhaba nem tudom milyen lehet. A neni akitol vettuk a hazat, a mosogatogepbe is azt tett oblito hekyett es rohadas budos volt a gep tole.
2022. jan. 7. 19:30
 16/19 anonim ***** válasza:
58%
Én évtizedek óta nem használok öblítőt, mert a nagyobb babaként ekcémás lett tőle. Sőt ecetet se. De még túlélték a gyerekeim. Meg a ruhák is. Szóval egyáltalán nem hiányzik. Vagy lehet, hogy csak én nem vagyok elég gourmand :)
2022. jan. 7. 19:35
 17/19 anonim válasza:

Figyu én pasi vagyok, de havonta 1x tele öntöm a mosószer adagoló, az öblítő adagolót 20%ecettel, többit a dobba öntöm hagyom állni kb 5percet és nyomatok rajta egy 95fokos mosást üresen.

Az levisz mindent. Utána az a trükk hogy minden mosasnal tegyél az Öblítő hoz kb 1 deci ecetet.

Ennyi

2022. jan. 8. 03:54
 18/19 anonim ***** válasza:
69%

En már 4 éve nem használok öblítőt és nem is hiányzik. Az oblito használatának több a hátránya mint az előnye: a legelső helyen említenem, hogy tönkreteszi a gépet, a szárítógépben eldugulnak a szenzorok, a sztrecs nadrágok kitérdesednek, a sport ruhák nem tudják úgy felszívni az izzadsagot, a törölközőknek előbb elfogy a frottírja - pamutnak ellensége az öblítő.

Az ecetet is túlzásba lehet vinni. 2 evőkanál ecet elegendő. Nincs szaga a ruhákból elillan. Az ecet kíméli a ruhákat, élénkíti a ruhák színeit óvja a gépet.

En azt is észrevettem, hogy azok a ruhák amiket hajdanán oblitovel mostam és betettem tisztán a szekrénybe az idők múlásával megbüdösodtek. Sokat kutattam utána az interneten, míg egy német weboldalon megírták, hogy az oblitoben lévő tenszidek okozzák.

Azóta nem nyúlok az öblitőhöz.

2022. jan. 8. 07:18
 19/19 anonim ***** válasza:

Én használok öblítőt, de a mosógépBEN trutymóm sose volt. Hasonló lerakódással én is az öblítőtartályban találkoztam, amikor valaki úgy használta, hogy sose mosta és szárította ki. Illetve így belegondolva ez a mostani mosógépünknél (albérletben az előző lakó után) a tartály többi részét is érintette, csak az öblítőset a legjobban. Egyszer találkoztam azzal, hogy a mosógép mindenütt trutymós lett, azon a mosógépszerelő tudott csak segíteni, nem tudom mi volt a hiba.

Szóval én amondó vagyok, hogy ha az öblítő is okozza a problémát, nem csak az, hanem a kezelés módja, vagy maga a mosógép együtt. Ha előírt mennyiségű (vagy még kevesebb és hígított) öblítőt használsz, minden mosás után hagyod kiszellőzni a részeket (a dobot is), akkor nem lesz probléma az új mosógéppel.

2022. jan. 8. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!