Sok fehérneműmet, illetve ágyneműt tett már tönkre a menstruációs vér. Nem mostam ki egyből, így rászáradt, megbarnult. Ezeket a bugyikat külön gyűjtöm, de mielőtt kidobnám őket, megpróbálnám "megmenteni". Mosógéppel persze már próbáltam, de nem hozta ki belőlük a foltokat. Van valami praktika erre?
próbáld meg a dm-es Gallseife folttisztító szappant. Tán 200 ft , és időtlen időkig elég... Benedvesíted a foltos részt, és jó alaposan bedörzsölöd a szappannal. Hagyd így 1-2 órát, és csak utána mosd ki.
Nyilván frissen jobb eséllyel kijött volna a vér (ugyanezzel a szappannal), de érdemes megpróbálni.
Esetleg még vehetsz oxi power, oximax, vagy hasonló hidrogén-peroxid alapú folttisztító port (sokkal olcsóbb, mint a vanish), és ezzel is jól előkezeled a mosás előtt.
Miért nem áztatod be azonnal? Úgy könnyű maradéktalanul kimosni.
2022. jan. 3. 14:17
3/11 A kérdező kommentje:
Sajnos nem volt lehetőségem egyből kimosni. Munkahelyen, vagy utcán, amikor átáztam, nehéz lett volna. A lepedő meg alvás közben lett olyan, és reggelre megszáradt. Köszi a tippeket, megpróbálom!
2022. jan. 3. 14:21
4/11 anonim válasza:
Marseille szappan vagy marhaepe szappan. Mindent is kiszednek.
2022. jan. 3. 14:30
5/11 anonim válasza:
DM-ben kedvező áron kapható marha-epe szappan kiviszi. Meleg vízzel benedvesíteni a foltot, a szappannal alaposan bedörzsölni, jól eloszlatni dörzsöléssel a folton. Pár perc ható-idő elmúltával a mosóprogram elindítható.
Vanish folttisztítót esetleg még megpróbálhatod. Én törölközővel jártam így. Észre sem vettem hogy foltos, szóval simán csak kimostam. A felszíni elszíneződés eltűnt ugyan, de a folt körvonala megmaradt, fény felé tartva látszott. Újra bedobtam a gépbe, raktam hozzá Vanisht és kiszedte. Nem biztos hogy neked is beválik, de egy próbát megért, nekem bevált, azóta mindig teszek a gépbe, ha törölközőket mosok.
2022. jan. 4. 00:22
9/11 anonim válasza:
A vanish ugyanabból van, mint a korábban ajánlott - sokkal olcsóbb - sajátmárkás szappan, porok.
2022. jan. 4. 09:24
10/11 anonim válasza:
Némi folttisztító por egy nagy adag hideg vízben, akár napokig áztathatod benne a ruhákat, szépen kijön a folt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!