Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Naponta mosogattok? Ha kétnapo...

Naponta mosogattok? Ha kétnaponta (vagy annál ritkábban), mennyi mosogatnivaló gyűlik össze? Elvárjátok, hogy a gyereketek (ha van) naponta mosogasson?

Figyelt kérdés

Itthon megkapom anyámtól, hogy meresztem egész nap a seggemet, mosogatni pedig nem vagyok képes, pedig azon kívül, amikor szabadnapos, mert akkor zavar a jelenléte, és a szombat kivételével elmosogatok. Ezen kívül intézem az állatot, napi háromszor felseprek, és én szoktam nagytakarítást csinálni, nem ő, mert sokat dolgozik. Igen, pont ezért csinálom ezeket meg, de számomra nem létfontosságú, hogy minden áldott nap elmosogatva legyen, ha van mihez nyúlni és a lakás nem bűzlik. Egyébként nemrég kitalálta, hogy többet nem főz egy vagy több napja elég kaját (majd csak karácsonykor), csak este magának egy levest, egyébként se kíván nagyon mást azon kívül. Nekem ezzel nincs bajom, de így pláne nem használja olyan sokat a konyhát. Erre "nem azért mondom, hogy bántsalak"... mire én, hogy akkor ne is mondja, ne kezdje megint, mert már elegem van az állandó kritizálástól, amire ő állandóan "de én csak mondom...", amire én, hogy ne mondja, és akkor is mondja. Lételeme a kritizálás, mintha olyan jót tenne ezzel (úgy gondolja, hogy igen, meg is mondta, én pedig majd később belátom, hogy igaza volt, és hogy milyen jól fogom az életben viselni, mert már megszoktam).

Azzal senki ne jöjjön, hogy költözzek el, nem ez mindenre a megoldás, és egyébként se mostanában történne meg. Következő év elején állok munkába a szakmámban (nyugdíjba megy valaki, a helyére megyek), ami itthon csudajó pénzösszeg, mert a lakás az enyém (anyám a haszonélvező), alacsonyak a költségek, míg máshol abból a pénzből max éhen halni vagy éppen túlélni tudok hónapról hónapra a bérléssel, anélkül, hogy lenne megtakarításom.

A mosogatnivaló régóta téma, mindig elvárta, amióta 14 évesen enyém lett a feladat, hogy mire hazaér, el legyen mosogatva, mert belefér az időmbe. Kíváncsi vagyok, másnál hogy megy ez.

2021. dec. 11. 15:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Naponta? Naponta sokszor mosogatok. Tulajdonképpen mindent elmosok azonnal, néhány perc alatt. Nem tudok undorítóbbat elképzelni, mint a mosogatóban felgyűlt több napos edényt. Na, ahhoz már nekem is nagy lelkierőre lenne szükségem, hogy nekiálljak.

De tényleg, miért is kellene felgyűjteni a mosogatni valót?

Ne mondd már, hogy két ember után annyi a mosogatni való, hogy ekkora gondot okoz.

2021. dec. 12. 11:18
 12/14 anonim ***** válasza:
77%

2 naponta ?

Naponta többször

Elég szomorú h szóvá kell tennie anyukadnak,mert téged nem zavar.

Nekem magamtól volt annyi eszem h elmosogattam mindig.

Hihetetlen h ilyen kérdések vannak 🤣

2021. dec. 12. 12:58
 13/14 anonim ***** válasza:

Napi többször.

Minimális mennyiségű edényünk-evőeszközünk van, plusz gyűlölöm hogy tele a mosogató.

2021. dec. 15. 09:38
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha nem mosogatnánk naponta többször, minden étkezés után a következő étkezéshez nem lenne elegendő tányérunk és evőeszközünk, mindenből kB 1,5-2 garnitúra van.
2021. dec. 15. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!