Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Spin mop csavarós felmosó...

Spin mop csavarós felmosó vödröt lehet valahogy javítani?

Figyelt kérdés
Van egy ilyen felmosóm és egyik napról a másikra a vödör forgó része beállt,lehet ezt javítani vagy kuka?

2021. dec. 3. 12:37
1 2
 1/12 anonim válasza:
vödörszerelő intézményekben lehet igényelni a vödörjavítás szolgáltatást
2021. dec. 3. 13:25
 2/12 anonim ***** válasza:
Próbáld meg szétszedni. Feltehetően valami beszorult a belső és külső kosár közé.
2021. dec. 3. 16:07
 3/12 A kérdező kommentje:

2/

Azt nem is írtam ez nem a vileda taposós hanem ilyen spin mop a neve azt hiszem itt a felmosónyél amivel meg lehet pörgetni a kosarat amibe a fejet rakod.Szét is szedtem és a kosár alján van egy forgó rész de azt már nem tudom szétszedni mert a műanyagba van ágyazva csak nem tudom,hogy az ,hogy nézhet ki belülről.

Ilyen a felmosó cucc egyébként

[link]

2021. dec. 3. 16:16
 4/12 anonim ***** válasza:

Istenem, milyen marhaságot meg tudnak vetetni a néppel...

Látni kellene, valószínűleg szétnyekkent benne az a rész ami nyomásra megpörgeti, de hogy ez hol-hogy van benne, nem tudjuk.

2021. dec. 3. 21:10
 5/12 A kérdező kommentje:

4/

Ez nem volt drága ami marhaság az a vileda cucca ami akár simán 2-3x is drágább lehet.A viledában pl van egy csomó műanyag fogaskerék meg a franc tudja még mi ebben semmi különös a forgó részben van egy fém rúd azt kell valahogy kiszednem mert beállt de semmi ledarálós fogaskerék szóval ez nincs túl bonyolítva.Találtam videót amin ugyan ilyen szerkezetet javítanak szóval most már tudom mit kell csinálni a videón a vödör majdnem ugyan az csak maga a forgó kosár annyiból másabb,hogy az a fém ród a műanyag fejjel ami felelős a forgatásért nem kívül van az enyémen hanem belül

[link]

2021. dec. 3. 21:54
 6/12 A kérdező kommentje:

4/

Egyébként nagyon jó cucc mert a sima felmosó cuccot nem lehet ilyen jól kicsavarni meg ennyire jól sem tisztít.

2021. dec. 3. 21:55
 7/12 anonim ***** válasza:

Nekünk pont ilyen van. Izgatott a feltett kérdés, ezért némi vérnyomás emelkedés mellett szétszedtem és hála az égieknek össze is tudtam rakni utána. A miénknek kissé más a színösszeállítása, ezért lehet, hogy nem fogok időnként pontosan fogalmazni.

1/ a forgatós (centrifugálós) résznek van egy külső pereme, ami rá van pattintva a vödör felső peremére. Ezt kell lepattintani.Ha felülről ránézel, akkor 3 helyen van rápattintva: a vödörrész "derekánál" kétoldalt és a harmadik a vödör keskenyebbik végén. Kezd a vödör derekánál: bal kézzel megfogod a pattintós résznél a peremet, jobb kéz hüvelykujjal benyúlsz a nyíláson át a vödör pereméig és azt megnyomod a körmöddel (erős köröm kell), miközben a bal kezeddel a peremet kissé bal felé húzod. Szétpattan az illesztés, Ezt megismétled a másik oldali pattintós résznél. Amikor ezzel megvagy, akkor két kézzel felhajtod ezt a centrifugálós részt a vödör keskenyebbik vége felé és akkor az ott levő, harmadik pattintós részről le tudod hajtani a centrifugálós részt.

2/ Ha a kezedben van a centrifugálós rész, akkor annak van egy körbefutó felső belső pereme, ami egy külső kosár peremére illeszkedik és van egy belső, hosszanti résekkel ellátott belső kosara (azaz 3 részből áll). Ha megfordítod és a fenékrész felől nézed, akkor láthatod, hogy a körbefutó perem 4 helyen van rápattintva a külső kosárra. A körbefutó perem anyaga rugalmas, felülről jobb kézzel benyúlsz a perem és a belső kosár közé, megfogod a peremet azon a helyen, ahol a pattintós rész van miközben bal kézzel megfogod a külső kosár peremét és akkor jobb kézzel kissé megfeszíted a belső peremet, szétugrik a pattintós rögzítés. Ezt megismétled mind a 4 pattintós elemnél. Kapsz egy körbefutó belső peremet és 2 db, egymásba illeszkedő kosarat.

3/ a két kosarat úgy tudod szétszedni (nálam legalább is így sikerült), ha két oldalról a hüvelyk ujjaddal benyúlsz a két kosár feneke közé és kinyomod a belső kosarat. Ekkor meglátod azt a műanyag részt (kiemelkedve a külső kosár fenekéről), amire ráül a belső kosár. Ez a kiemelkedő rész hasonló a citromfacsaróhoz, csak vékonyabb. Ez a kiemelkedő rész szabadon forog a külső kosár alján, Tovább nem szedtem szét.

4/ a visszaszerelés ezután már egyszerű, fordított sorrendet kell tartani.

2021. dec. 3. 22:44
 8/12 A kérdező kommentje:

7/

Köszi a részletes leírást de fentebb írtam,hogy már szét szedtem :) Már majd a kosár belsejéből csak a forgós részt kell kioperálnom.

2021. dec. 4. 03:07
 9/12 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Most már érdekel ez a salátacentrifugára hajazó világveszejtés :) Ezzel ki lehet centrizni a kézzel kimosott zoknit-gatyát, kimosott pontyzsákot (horgászszák), rongyot is ha belerakom a kosarába és megpörgetem azzal a partvisnyéllel? Felmosásra nem használnám.
2021. dec. 4. 18:57
 10/12 anonim ***** válasza:

Itt találsz olyat ami aq tiéd?

[link]

2021. dec. 4. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!