Télire a fűnyíróból leeresztitek a benzint, vagy mit csináltok vele?
Kb 30 éve vannak kis gépeim sosem szoktam leengedni.
Vannak akik a benzin minőségére hivatkoznak,Pár hónap alatt"megromlik" a benzin.Kannából is öntöttem már a gépekbe 3 évest is.Csak 95 öst használok.
Tologatós fűnyíróból nem biztos, viszont a fűkaszákat és a benzines fűrészeket érdemes hosszabb tárolás előtt benzinteleníteni. Azoknak más a karburátor rendszere és kicsiny szennyeződések is tönkretehetik. Tapasztalatból tudom ezt, egy fűkaszám két évi tárolás után ugyan beindult, de két-három perc üzem után a dugattyú felkenődött a henger falára, annyira kiszegényedett a benzin-levegő keverék a karburátorban létrejött eltömődések miatt.
A régi benzinekkel ilyen gond nem volt, azokban még nem volt alkohol, és így nem is kötötték meg a levegő nedvességét. A karburátorok nagy része acél-sárgaréz-alumíniumötvözetekből áll. Vizes környezetben ezek spontán galvánelemeket alkotnak, jelentős aluminát és más vegyületek termelésével. Ezek a vegyületek jellemzően nem oldódnak sem vízben, sem olajban. A kisebb hengerűrtartalmú motorok karburátoraiban egy-két tizedes fúvókák is lehetnek, azoknak az ilyen szennyeződés egyenlő az eltömődéssel. Én célszerűnek tartom a kisgépek tartós (néhány hónapos) tárolása előtt a karburátorban lévő benzin kijáratását (lefulladásig). Ebből kevés baj származhat.
Szia
Érdemes kijáratni belőle
Ha majd nem akarod pucolgatni a karburátort 😃
Le kell engedni, ugyanis a benzin megromlik.
Tényleg, benzinkúton dolgozom és mikor nekem ezt mondták, hogy nem rendelhetsz nagyobb mennyiségű benzint, mert ha nem fogy el megromlik kinevettem a főnököt.
De rájöttem, hogy igaza van. Akkor már silányabb a minősége
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!