Hogyan lehet eltávolítani a laposöblítésü WC csésze tálcáján kialakuló kör alakú lerakódást?
Egy idő után sajnos a laposüblítésű WC csészékben kialakul a vízkő, ahol a víz meg szokott állni lehúzás után. Mivel lehet hatékonyan eltávolítani?
Próbálkoztam már ecettel, citromsavval, Domestos és társaival, húgykő eltávolítóval, Ciff surolóval, de semmi meg sem mozdítja.
Minden éjszakára, vagy ha dolgoztok, nappalra is önts oda Domestost.
Ha van kedved kísérletezni, töröld ki onnan a vizet és önts rá kólát.
Sósav tökéletes. Vigyázz, hogy ne fröcskölj vele össze semmit és működni fog. Nyilván nem kell hetente használni.
4 éve, amikor beköltöztünk a lakásunkba, a budi alján fekete lerakódás volt, amitől minden alkalommal eltudtam volna hányni magam, ha ránéztem. Gumikesztyű (az sem baj, ha saválló ha biztosra akarsz menni), ki kell merni a vizet belőle és rálocsolni körbe a sósavat. Akár több körben is. Ha van függőleges felület, azt fültisztító pálcikával meg lehet dörzsölni kicsit. 10 perc alatt azt a vastag fekete vízköves, húgyköves lerakódást úgy letakarította, mintha új csészét vettünk volna, pedig előtte én már mindennel megpróbáltam letakarítani (szintén féltem a sósavtól).
Azóta a Lidl saját márkás wc tisztítóját használjuk hetente egyszer és semmilyen elszíneződés nem látható, nem is savaztuk egyszer sem, nem volt rá szükség.
Azt én is észrevettem, hogy bizonyos belógatós, tablettás vackok elszínezik a csészét, erre is érdemes odafigyelni.
Köszönöm a sok választ, információt!
A 20%-os sósval tényleg segített!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!