Mit tegyek az egérinvázió ellen?
Figyelt kérdés
Anyukám vidéken lakik egy kis faluba ahol a házat közelében erdő és sok szántó terület van.Az ősz előjeleként az egerek oly szinten bevették magukat a vályog építésű házba,hogy megkeserítik édesanyám mindennapjait.Próbálkozott egérragasztóval,egérfogóval,amiket a kis dögök módszeresen elkerülnek.Biztos van valami oktatás az egérsuliba erre vonatkozóan,mert nagyon tudják a kis ravaszok,hogy még a finom falat ellenére sem mennek bele egyik csapdába sem.Ezeken kívül próbálkozott elektromos egérriasztóval,ami hatásosnak bizonyult valamikor.Már az elektromos berendezéssel sem lehet őket távol tartani a lakástól.Mit tehetnénk még,hogy az egerek házon kívül maradjanak?2010. szept. 1. 19:29
2/10 anonim válasza:
A szürke cicák jó egérfogók, ezt hallottam.
3/10 anonim válasza:
Mi kombinált módszerrel irtottuk ki a kis dögöket.
Ragasztót tettünk ki úgy, hogy a ragasztóval egy kört formáztunk, és a közepébe raktunk olyan egérmérget, ami illat és hormonanyaggal van ellátva. Ennek a csalinak nem tudtak ellenállni. Abszolút siker volt, egy csalival kiírtottunk egy egész családot (szülök+ kisegerek)
4/10 anonim válasza:
Mi beengedtük a házba a macskát + ami ételt lehet, elzártunk.
De amúgy szerintem az egerek tök cukik, amíg még ilyen 2 centis kicsikék :)
5/10 anonim válasza:
Macska! Kölcsön is lehet kérni a szomszédtól, ha van valakinek :D
6/10 anonim válasza:
Nálunk is a macska a nyerő. A telek mögött szántóföld, mégis évek óta már nincs egér sem patkány.
7/10 anonim válasza:
A legrégibb és legtermészetesebb módszer a jó egerésző cica.Nekünk olyan cicánk volt, aki addig nem nyugodott, mig tudta, hogy van egér a padláson.Ha ott nem volt, járta körbe a szomszédokat, mindenhol ellenőrizte a helyzetet.Sajnos ő már meghalt. Arra viszont nagyon vigyázz, ha ezt választod, minden mérget távolits el, mert ha mérgezett egeret eszik, ő is elpusztul !!
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat.A cica nálunk kilőve,mert kinti cicáink vannak és ha bevisszük a lakásba csak azon mesterkedik,hogy juthat ki.A ragasztó kör benne az illatosított méreggel lesz a nyerő.Köszönöm
2010. szept. 2. 10:16
9/10 anonim válasza:
Engem is érdekel nagyon ez a téma. Sajnos amikor bejönnek a rossz idők hozzánk is befészkelik magukat az egerek, mióta családi házba költöztünk és mögöttünk szántóföld van. :( Már teljesen elkeseredtem. Az a baj, hogy a ragacsban sajnálom őket, mert szenvednek. Tudom, tudom, hogy ez a modja, hogy elfogjuk, de mégis sajnálom, mert szenvednek. Múlt évben befőttes üveg, dió kombinációjával fogtam meg őket. És utána messze a háztól elengedtük. De most olyan egerünk van, aki ellopja a diót pofátlanul. Éppen az elöbb hallottam, hogy a szemetes mellett elhelyezett befőttesüveg lecsapodott. Odamentem, de nem volt bent az egér, a dió az üveg mellett. fél óra múlva mikor visszamentem, már a dió sem volt ott. Azt hiszem mindenképpen ragacsot kell kiraknom, mert nem akarok egy egérkével együtt élni. :( A tévében reklámozott pest rejectről nincs valakinek tapasztalata? Nem nagyon hiszek a tvshopban árult termékekben.
10/10 anonim válasza:
Lehet kapni elektromos egérriasztót, TopShopokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!