Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » A parkettát kevés vízzel fel...

A parkettát kevés vízzel fel lehet mosni igaz?

Figyelt kérdés
Hülye kérdés lehet,tudom,de albérlet,és inkább mindent megkérdezek,csak nehogy valami kár legyen😂
2021. szept. 30. 12:20
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
Miért ne lehetne 🤨 persze.
2021. szept. 30. 12:27
 2/10 anonim ***** válasza:
67%
Fel lehet nyugodtan, csak na, ne merüljön el a padló a vízben. :D Ha raksz bele tisztítószert, akkor arra vigyázz, nem mindenfajta tisztítószer jó a parkettára (mondjuk nem tudom, hogy a rendes parkettára gondolsz, vagy csak a laminált padlóra, de mindenképp nézz utána, hogy jó-e a tisztítószer!).
2021. szept. 30. 12:35
 3/10 mindentudó99 ***** válasza:
72%
Parkettát lehet. Lamináltat csak épp nedvessel . Jól kinyomba a vizet
2021. szept. 30. 12:44
 4/10 anonim ***** válasza:
87%
Nem a víznek kell kevésnek lennie, hanem a femosó moppot kell alaposan kicsavarni. Éppen csak nedves legyen.
2021. szept. 30. 12:55
 5/10 anonim ***** válasza:
90%
a fának a víz soha nem volt jó. mindegy, hogy laminált padlóról vagy csaphornyos parkettáról beszélünk. a hosszú élettartam reményében érdemes a lehető legszárazabbra csavart eszközzel felmosni.
2021. szept. 30. 13:06
 6/10 anonim ***** válasza:
87%

Parkettát és laminált padlót is fel lehet mosni, miért ne lehetne? Ez olyan, mint hogy a farmert csak ritkán lehet mosni….

Nem a víz mennyisége a fontos, hanem a technika. Padló típusnak megfelelő szert kell venni és ami még fontosabb, hogy a higítási arányra kell nagyon figyelni. A felmosófej éppen hogy csak nedves legyen, ha tudsz csinálj egy kis huzatot is, hogy gyorsabban száradjon.

2021. szept. 30. 14:56
 7/10 anonim ***** válasza:
89%
Persze. Ne áraszd el, és szellőztess hogy minél előbb felszáradjon.
2021. szept. 30. 15:33
 8/10 anonim ***** válasza:
84%

Mi évek óta nedves moppal töröljük fel a valódi (fa) parkettát. Kicsavarjuk, de nem "szakadásig". Lényeg, hogy ne sok legyen a nedvesség, főleg, ha a parkettadarabok között már apró hézagok is vannak.

Ha pl. esőtől nedves az ablak, kinyitásakor a parkettát feltöröljük a lecsepegő víztől és ennyi.

2021. szept. 30. 16:07
 9/10 anonim ***** válasza:
84%
Persze, simán. Jól kicsavart moppal. Én mondjuk nem szoktam minden héten, de kevésbé porosodik utána minden, ha egyszer fel van mosva. A laminált az műanyag, nem lesz baja, az igazi meg lakkos, nem engedi át a vizet. Van direkt parkettára való felmosó, de még azt sem szoktam venni, jó ami a kőre van.
2021. okt. 1. 07:34
 10/10 anonim ***** válasza:
65%
A faparketta és a laminált padló is csak ott kényes, ahol két darab illeszkedik, mert ott gyakran keletkezik hézag (főleg, ha nem szakember rakta le).
2021. okt. 1. 10:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!