A wc-ben lévő csúnya vízkő ellen mit tegyek, mivel takarítsam ki, hogy hatásos legyen és minden vízkő lejöjjön?
kipumpálom a vizet a kagylóból(amennyire lehet)aztán két liter háztartási sósavat öntök a kagylóba..tető lecsuk, a sósav dolgozik. Egy óra múlva lehúzom, oszt tiszta, vízkőmentes.
Sajnos a ma árult sósavak csak halvány utánzata a tíz évvel ezelőttinek.
Más vegyszerrel nem próbáltam.
#3 Háztartási és festékboltban veszem, ott kapható normális sósav, ha jól emlékszem akkor van 20 és 30%-os is náluk, ezekből tényleg kevés kell, nyugodtan hozzáönthetem a benne lévő vízhez.
Tescoban kapható tényleg nemsokat ér.
Üdv:1-es
Én alapból tömény citromsavat használok vízkőtlenítésre (melegvízben annyi szilárd citromsavat feloldok, amennyi még csapadék nélkül oldódik, szórófejes flakonba töltöm és felspriccelem a felületre, várok, lemosom tisztítószeres vízzel). Ez bőrbarát és szagmentes. Viszont a vécéről lefolyik, mielőtt hatna, így nem jó.
Ám rájöttem, hogy a dm és a müller drogériákban kapható sajátmárkás vécétisztító tökéletesen megoldja ezt. Ez a dm-es: [link] A mülleres hasonló árú és a flakonja is ugyanilyen, csak sárga a folyadék. Ezek elég sűrűek, hogy megmaradjanak lejtős vagy függőleges felületen elég ideig, hogy kifejtsék - kifejezetten erős vízkőoldó - hatásukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!