Fúgáról a vízkövet mivel lehet hatékonyan, de nem durván leszedni?
Figyelt kérdés
Mindenféle szert próbáltam, de szinte fekete marad, és fogkefével is hiába súrolom, de közben a fúga romlik. Nincs valami tényleg hatékony szer?2021. júl. 1. 08:09
1/5 anonim válasza:
Citromsavas vizkooldoval probald, amit az nem hoz le, azt meg Szavo-val probald peneszmentesiteni.
2/5 anonim válasza:
A vízkő nem hiszem, hogy fekete, az penész lesz.
A vízkövet 20%os ecet prímán oldja.
Fekete penészre én egy adag domestosba tunkolt vécé papírt szoktam nyomni (így nem folyik le) és rajta hagyni egy éjszakát. Másnap szépen le lehet mosni.
3/5 anonim válasza:
Nekem a Domestos fehérítős "wc-kacsái" váltak be fürdőkád körüli fugákra és szilikonra. Körbelcsoolom célzottan, rajtahagyom egy 10-20 percet (amíg mondjuk máshol takarítok) és utána elég lezuhanyozni. Olyan kéthetente kell ismételni. Ha nálatok vastagabb a penész, akkor lehet, tovább kell áztatni, meg nem árt egy régi fogkefével is átdörzsölni.
Besárgult, már nem lepucolható fugára meg egyébként meg nagyon jó a fugafelújító festék, az is képez egy vízzáró réteget.
4/5 anonim válasza:
#3 kosz az otletet, rakerestem, van egy Mapei Fuga Fresca nevu cucc, nem is nagyon dragan...
5/5 A kérdező kommentje:
Függőleges csempézett falon ha domestosszal bekenem, nem tudom meddig marad ott, mindenesetre semmit nem használt, egész nap otthagyhatom, nem jön le tőle.
2021. júl. 1. 21:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!