20-30 évente cserélitek a párnákat, takarót, amit éjszaka alvásnál használtak?
Én kb 30 évig használtam 2 kispárnát /egyszerre/, amit nyáron 1-2 alkalommal kimostam. Hőségnapon, száradás közben gyakran pofozva, hogy ne álljon egybe, gyorsabban száradjon.
A szivacsnak a huzatja ment tönkre, a toll meg összetöredezett.
A most használtak is lehet, hogy 40 évesek, de nem korábban voltak használva.
Egy keményebb szivacs és egy puhább tollpárnával alszok.
Aki, nagyanyáink korában egész életre vette (én most 50 vagyok), az bizonyos időnként (2-3 év??) elvitte a dunyhát, meg a párnát az ágytolltisztítóhoz, ahol kibontották az angin nevű huzatból a toll töltetet, vegyi úton áttisztították, a hiányzó mennyiséget pótolták, majd ismét visszavarrták.
A steppelt, selyem külsejű vattapaplanokat pedig a Patyolatba vitték szintén vegytisztítani.
11: Kimosom mosógépben a tollpárnákat.
A takarókat is, azok textilek nálam.
Nyáron nem takarózom 22 fok fölött, a 2-es válaszolót ezért nem értem.:)
Nekünk ilyen, vagy ehhez hasonló van (nem tudom, ugyanolyan-e még ez, mint amit tíz éve gyárottak, de mi is a Jysk-ben vettük a miénket): [link]
Évente kb. 2 alkalommal mosom ki. Ha szükséges, akkor tél közepén is, ha nem, akkor csak tél végén, és tavasz végén, amikor átváltunk vékonyabb plédekre/huzatokra a nyári meleg miatt. Nem csomós.
#16: Muszáj, még egy könnyű kis takaróval is takaróznom, mert ha nem, reggelre rettenetesen megfájdul a derekam. :(
#2 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!