Mosogatógép öblítő helyett citromsavas víz, v@laki próbálta már?
Sok zero waste, magyarul hulladékmentes oldalon olvastam, hogy ecetes, illetve citromsavas vízzel öblítenek öblítő helyett. De az ecetről úgy tudom, hogy tönkreteszi a tömítéseket, károsítja belülről a gépet, ezért nem merem kipróbálni. Néztem környezetbarát mosogatógép öblítőket zöld boltokban, mindegyiknek az alapja a citromsav volt, ezért gondolom, ha ezt árulják, csak nem fogja tönkretenni a gépet?
Az egész nem is a hulladékmentesség miatt érdekel, csak nagyon félek a bolti öblítőtöl, a vegyszerektől. Sok olyan edénykém, bögrém van, aminek mosás után megmarad a víz az alján, eddig nem foglalkoztam ezzel, azt hittem csak víz. De múltkor próba képpen beledugtam a nyelvem, és tiszta vegyszer íze volt! Ha ezeket az edénykéimet egymásra teszem, akkor az egyik alja összevegyszerezi a másik belsejét, és megesszük. Nem tudom ezeket úgy betenni a gépbe, hogy szárítás után ne maradjon vegyszeres víz, és nem akarok mégegyszer leöblíteni mindent... Másnak nincs ilyen problémája? Nem csak a kisebb edénykéimmel, bögréimmel van ez, apróbb konyhai eszközök réseiben is megmarad az öblítés után ez a cucc, kétségbe vagyok esve...
Valami állandó megoldás kellene, ami nem teszi tönkre a gépem, és én se nyelek vegyszereket...
Én port használok, mert azzal kevesebb műanyag szemét keletkezik.
"Egyébként meg nagyon kell ügyelni az edények behelyezésekor, hogy ne gyűlhessen össze bennük a mosogatólé, mert az az öblítési funkciónál sem távozik tökéletesen"
Végre valaki elismeri, hogy ez így van! :)
Megpróbálom akkor jobban bepakolni, hátha lefolyik legalább a kis edénykéimről, sajnos a bögréket máshogy nem tudom bepalolni.
Azért a kérdésem továbbra is áll:tönreteszi-e a citromsav a mosogatógépet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!