Mire jó a nátrium hidroxid és a szódabikarbóna? (találtam lakásban egy-egy dobozban)
Tudom, hogy valami tisztításokhoz lehetnek jók. De tudtok mondani konkrét szitukat, hogyan használhatnám el?
Vagy ha nem tudom, akkor ezek hogy önthetők ki, sima szemetes?
Semmiképpen nem szemetes!!!!!!!!!
Nátrium hidroxidot ha kinyitottad nézegetni, azonnal RENDESEN zárd be (minden egyéb mellett nedvszivo is!)!
A szodabikarbona háztartási csodaszer (legalábbis sok jotanács szerint) guglizd ki. az ezernyi felhasználását.
A nátrium hidroxid (lúgkő, marónátron, nátronlúg, marószóda, zsírszóda, marólúg)nagyon erös lug. Veszélyes anyag. Ha nem ismered, ne használd. Olvass utána (gugli)
Szódabikarbóna sokmindenre jó. Én takarításhoz és sütéshez is használom.
Nátrium hidroxid-ot ezer éve nem láttam, de lúgos, maró szer nagyon veszélyes tud lenni bőrrel és vízzel érintkezve. Szappant lehet készíteni vele tudtommal, lásd harcosok klubja :D amúgy takarításra is használták régebben - hentes pl -
Köszi mindenki! Szerintem ez a szódabikarbóna inkább tisztító lehet, legalábbis nagyon lepukkant dobozban van, kicsit koszos is :D nem szívesen ennék belőle :)
Nátrium hidroxid: szappant tuti nem csinálok :) amúgy most még rákerestem és írják, hogy dugulás elhárításhoz jó lehet. Szerintem erre használhatták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!