Takarítónői tapasztalatok?
Magánházaknál takarítónőként mit várnak el tőletek?
Hányszor jártok heti szinte egy házba?
Nálunk heti egyszer jön, esetenként kétszer ha olyan nagyobb volumenű dolog van, mint pl ablakpucolás. Amit megcsinál:
- Fürdő, WC takarítás
- Konyha takarítás (főzés után takarítom magam után nyilván, de heti egyszer ő szépre megcsinálja)
- Portörlés
- Porszívózás, felmosás
- Vasalás
- Alkalomszerűen ennek annak a ruhadarabnak a megstoppolása
- Ablakpucolás
Ad-hoc jellegű feladatai is vannak néha, ezeket közösen csináljuk:
- Bevásárlás
- Üveg, Pet és más hulladék elvitele a közeli szelektívgyűjtőkbe
A heti egy alkalom nagyjából 4-4 és fél órát szokott neki tartani. Ha valamilyen tisztítószer kifogy, azt felírja és következő alkalomra pótolom. Nálam nagyon fontos a bizalom, épp ezért mielőtt őt felvettük, én interjúztattam a jelölteket, mert mégiscsak az otthonomba engedek be valakit. Most már maximálisan megbízom benne, egy éve dolgozik nálunk. Bármit elöl merek hagyni, nem aggódom hogy valaminek lába kél esetleg. A viszonyunk jó, most a covid alatt én is otthon vagyok amikor jön, tehát mondhatni baráti lett a kapcsolatunk.
Biztos nagyon jól fizethetsz és főleg órabérben, ha hajlandó neked vasalni, stoppolni(?), meg ide-oda sétálni veled.
Tegyük már tisztába a dolgokat!
A takarítónő takarít. Pont.
Aki mást is csinál, a takarítás mellett, pl. mos, vasal, stoppol (XXI-ik század!), bevásárol, megfőz, az a bejárónő.
Ezeknek az órabére a duplája a takarítónőének, vagy 8 órában, fix havibérért dolgoznak.
Kérdező!
Takarítónő:
A mindenkori megbízója kívánsága alapján takarít (de csak takarít!), kölcsönös megállapodás alapján. Előre kell tisztázni az időt/bért/elvárásokat.
Ha a megbízó kéri a hűtő kimosását, gardrób rendbetételét, vagy egy ablak lemosását, függönylevétellel, annak kimosásával és visszarakásával, akkor a napi takarítás mellett nyilván több időt vesz igénybe, tehát ez vagy plusz pénz, vagy a napi takarításból kimarad valami.
Ezeket előre gondold át, akár megbízó vagy akár megbízott és beszéljétek meg előre, akkor nem lesz gond.
A probléma lehet még a megbízó elutazása.
Akinek több címe van, az rendre szembesül a problémával, hogy szinte mindegyik megbízója (akik általában pénzes emberek) elutaznak nyaralni, síelni, vagy kitelepszenek a nyaralójukba.
Ők ilyenkor nem takaríttatnak, így nincs pénz, a takarítónőnek meg ettől függetlenül ennie kellene miközben jönnek a számlák.
Ez egy nagyon kényes pontja a megállapodásnak, de akivel meg lesznek elégedve, az megkapja a pénzét erre az időre is, mert a MEGBÍZHATÓ, JÓ takarítónő drága kincs!...de ezt is előre kell tisztázni!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!