Öblítõ. Tènyleg olyan fontos vagy egy kicsit lehúzás is?
Tudom nem újkeletü dolog.
De tényleg szükséges szerintetek?
A mosószereknek is van illata, és ha megfelelöen mosunk, azoktól is puha lesz a ruha, vagy nem?
Nekem ez a „kell oda még egy kémiai szer, mert ettöl még szuperebb lesz, s tegyél bele dupla adagot, akkor meg még puhább lesz“ szöveg kicsit gyanús a gazdagodni kívánó gyártók részéröl.
A mosógépnek egyáltalán jót tesz?
Én nem azt mondom, hogy nem jó, de nem mindenre.
Nekem pont ugyanúgy irritálja az orrom és a tüdőm takarításnál, mint egy sima, vegyszeres vízkőoldó.
Én azért használom, mert nem készít ki úgy a szaga mint a "bolti"(?) tisztítószereknek, talán környezetbarátabb, és nem kell sok külön flakon cuccot tárolnom és használnom. Ráadásul vízkő ellen tényleg a legjobbnak bizonyult.
Mosásra mondjuk nem használom, meg nem "mindenre" jó, de én tényleg hasznos tisztítószernek érzem.
Az öblítőben antisztatizáló szer van. Sztatikusan nem tapadnak össze később a megszáradt anyag szálai, és emiatt puhábbnak tűnnek.
(Az öblítőben a közhiedelemmel ellentétben nincs semmi, ami a mosószert közömbösítené például. Tehát aki ecetet használ öblítő helyett, annak erős fogalomzavara van, mert az ecet NEM antisztatizál. Közömbösíteni meg nincs mit. A mosószer maradványainak az eltávolítását az automata mosógépek a mosólúg leeresztése utáni öblítésekkel oldják meg.)
Szóval nem szükséges mindenáron az öblítő használata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!