Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Öblítõ. Tènyleg olyan fontos...

Öblítõ. Tènyleg olyan fontos vagy egy kicsit lehúzás is?

Figyelt kérdés

Tudom nem újkeletü dolog.

De tényleg szükséges szerintetek?

A mosószereknek is van illata, és ha megfelelöen mosunk, azoktól is puha lesz a ruha, vagy nem?

Nekem ez a „kell oda még egy kémiai szer, mert ettöl még szuperebb lesz, s tegyél bele dupla adagot, akkor meg még puhább lesz“ szöveg kicsit gyanús a gazdagodni kívánó gyártók részéröl.

A mosógépnek egyáltalán jót tesz?

2021. máj. 17. 14:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
5%
Amit te "tiszta vizes" öblítésnek hiszel az valójában nem más, mint egy híg karbonátos vizes oldat. Ez korlátozott mennyiségű mosószert képes eltávolítani a ruhákból. Mikroszkóppal nagyszerűen látszik a szövetek közé ragadt mosószer, de egy teljesen hétköznapi súlymérés is kimutatja hogyha valaki nem használ öblítőt.
2021. máj. 17. 20:56
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

#11 És az öblítő meg eltávolítja a mosószert, de helyette ottmarad ő maga. Az esetleges mosószermaradvány meg nem irritál, ellentétben az öblítőkkel.

"Amit te "tiszta vizes" öblítésnek hiszel az valójában nem más, mint egy híg karbonátos vizes oldat." Ezzel meg tisztában vagyok, hogy mit tartalmaz oldott formában a víz. De ettől még az öblítőshöz képest ez igenis "tiszta víz". Azt egy szóval sem állítottam, hogy desztillált, oldott anyagoktól mentes víz lenne.

2021. máj. 17. 21:02
 13/24 anonim ***** válasza:
42%
Valami szerintem kell bele, ami puhítja a ruhákat, de a szagos klasszik öblítőket nem szeretem. Most épp olyan mosóparfümmel kísérletezek, aminek nincs erős mű illata.
2021. máj. 18. 16:23
 14/24 anonim ***** válasza:
20%

Az ecet tökéletesen semlegesíti a mosószermaradványokat és mivel nem lesz a ruhában szagmegkötő anyag (ami az öblítőszerből fagy bele) ezért aztán dezodor se fog kelleni, mert az izzadság se fog belekötni...

Dehát, hiába mondjuk ezt el, a nőket réges rég megvezette a mosószeripar öblítőszer-szagosító alosztálya a bőrgyógyászok és az allergológusok "ajánlásával".

2021. máj. 19. 08:14
 15/24 anonim ***** válasza:
78%
Sok mindent hallottam már az Ecetfanoktól, de hogy nem kell dezodor, ha nem használunk öblítőt, ez még új 😅😅😅
2021. máj. 19. 09:44
 16/24 anonim ***** válasza:
86%
Hol élsz? A fokhagyma fanok szerint sem kell dezodor.
2021. máj. 19. 09:52
 17/24 anonim ***** válasza:
6%

Az összefüggést keresem az öblítő és az izzadás között.

Az öblítő egy külső tényező, az izzadság pedig belőlünk jön. Ennek a “szagát” a hormonok szabályozzák, nem pedig egy öblítővel vagy egy ecettel öblített ruha.

2021. máj. 19. 13:16
 18/24 anonim ***** válasza:
56%

Mondjuk annyi igazság lehet benne, hogy nekem is volt hogy bizonyos mosószerrel mosott ruháimba hamarabb beleizzadtam érezhető módon.

Szóval összefüggés szerintem is van, de nyilván túlzás hogy elhagyható a deo ha ecettel mosunk. :D

2021. máj. 19. 13:20
 19/24 anonim ***** válasza:
77%

Teljesen mindegy milyen ruha, vagy, hogy az mivel van mosva, attól még izzadsz. Az már más, hogy vannak anyagok amik ezt áteresztik, vagy jobban szellőznek.

De az, hogy azért izzadunk, mert nem ecettel, hanem öblítővel öblítűnk, az azért elég nagy hülyeség!!

2021. máj. 19. 13:34
 20/24 anonim ***** válasza:
77%

De értsétek meg, hogy az ecet mindenre jó, mert OLCSÓ!

Én legalábbis még soha nem hallottam ennél komolyabb érvet egy ecethívőtől sem, amikor megkérdeztem, miért használja.

2021. máj. 19. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!