Milyen védekezések vannak vízkő ellen zuhanykabinoknál?
Figyelt kérdés
A takarításon kívül gondoltam. Még előtte hogy ne kelljen vagy ritkábban kelljen takarítani a vízkőtől.2021. ápr. 15. 18:04
1/15 anonim válasza:
Számtalan különböző márkájú vízkőoldó spray van.
Azt vásároljuk, amin éppen megakad a szemünk, ill. ami éppen van a polcon.
2/15 anonim válasza:
Őszintén, nem tudok annál jobb védekezést, mint hogy zuhanyzás után fél perc alatt lehúzom a vizet a kabin faláról és ajtajáról egy gumis törlővel. Lehet, hogy kis macera, de sokkal ritkábban kell vízkőteleníteni.
3/15 anonim válasza:
A 2-es módszere tényleg jó, az a fél perc nem nagy munka - a többi családtagnak sem - és sokkal kevésbé vízkövesedik.
4/15 anonim válasza:
Nálunk a férjem pont ezt csinálja, amit a #2 ír.
Én a sarokkádban ülve zuhanyozok, ott nincs látványos vízkövesedés, mert nincs üveegfal.
5/15 anonim válasza:
Én nemcsak lehúzom a vizet használat után a falakról a gumis micsodával, de le is törlöm a maradékot háztartási törlőkendővel vagy kis kéztörlő frottír kendővel. Azért az alsó ajtógörgőket vezető sinből hetente/kéthetenke kioldom a lerakódott vízkövet 20%-os ecettel átitatott ecsettel.
6/15 anonim válasza:
vagy a vizet távolítod el a felületről mielőtt megszáradna, vagy vízszűrőt szerelsz fel a zuhanyrózsára
7/15 anonim válasza:
Vízlágyító a leghatékonyabb. Azért írom csak, mert volt már nem egyszer, hogy a létezéséről sem tudott az, akinek ezt felvetettem...
8/15 anonim válasza:
7: persze, egy központi vízlágyító szuper találmány - csak azért nem két fillér az üzemeltetése. Igaz, ha a saját munkádat (takarítás) is forintosítod, akkor már tuti, hogy a vízlágyító nyer. :)))
9/15 anonim válasza:
A központi vízlágyító semmit nem ér ez ellen. Vagyis pontosítok, azzal nem vízkő lesz, hanem a vízcseppek nyoma marad meg.
Én is régebben mániákusan “kergettem” a vízcseppeket és a vízkövet. Mára szimplán elengedtem. Heti egyszer kitakarítom a zuhanyzót, a zuhanypanelt és a fejet egy száraz ronggyal letörli mindenki maga után, de a vízcseppeket már nem húzogatjuk.
10/15 A kérdező kommentje:
Vizlepergeto spray?
2021. ápr. 15. 22:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!