Más is járt így a hipóval?
Amióta eszemet tudom hipóval takarítok. Anno elég volt egy fél-egy kupaknyi hipót keverni a vízhez, hogy jól fertőtlenítsen. Az utóbbi időben egyre többet kellett kevernem a vízhez, mert nem volt kellően erős. Felhígítják, semmi gond. A múltkor azon kaptam magam, hogy már a fél doboz hipót kiöntöttem, de se szaga se bűze. Beleszagoltam a flakonba, amitől régen biztos megszédültem volna, most semmi. Olyan, mintha tiszta víz lenne benne. Megszagolgattam párommal, ő sem érzett semmit. Piros kupakos ráadásul.
Tudom, van ennél nagyobb probléma, de fáj megvenni a 700 forintos Domestost mikor a hipó eddig ennyire bevált. Csak én vagyok ilyen szerencsés vagy máshol is vizet adnak hipó helyett?
"...Az aktív klór tartalma kb. 2-3 gramm, és az idő múlásával csökken. Ezért írják rá a szavatossági időnek a 3 hónapot, ami gyakorlatilag pár hét. A háztartási hipó klórtartalma a szállítás és tárolás közben rohamosan csökken. A napon még inkább gyorsul ez a folyamat. Pár éve leleményes vegyészek észrevették, hogy az aktív klórt nem kell vízzel elegyíteni, hogy eladható legyen. Elegendő egyszerűen lecsomagolni granulátum formájában a nátrium-diklór-izocianurátot, ami tartalmaz dihidrátot is, és elegendő a felhasználáskor bekeverni. Ez lett a Hypopor."
Szerintem is jobban jársz, ha nem Hypót, hanem Hyypóport veszel és mindig frissen kevered be.
Stop! Nem, nem jól használod!
A hypóval nem takarít senki, azzal csak a már letakarított, tiszta felületet kell fertőtleníteni. Ez két külön dolog! Lényeges még, hogy a hypót hideg vízbe kell önteni, hígítani nem melegbe, vagy forróba és nem töményen használjuk. Meglepően kevés is elég és a padlót-csempét hagyni kell magától megszáradni a hidegvizes hypóval történő áttörlés után. Igen, ez lassú.
Ha nem érzed (egy másik) hypó szagát, sürgősen konzultálj a házidokival...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!