Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Miért mos jéghideg vízben a...

Miért mos jéghideg vízben a mosógép?

Figyelt kérdés

Új gép és én szerintem a bojlerről viszi a vizet, mert az 30 éves és alig van meleg vizünk.

Ma már fürödtem és lement egy mosás 60 fokon. Szerintem elfogyott a meleg víz. Ennyitől el szokott... A törölközőket beraktam 60 fokra és jéghidegben mossa. Meg is állítottam és teljesen jéghideg.

Többször volt olyan, hogy ment a mosás és elfogyott a bojlerből a meleg víz, pedig senki sem használta aznap még...

Szóval én szerintem a bojlerről megy a meleg, az bizonyítja, hogy elfogyott minden neleg víz és jéghidegben mos, meg nem használt senki, de csomószpr elfogyott, mikor aznap ment a gép.

Öcsém szerint maga melegíti, én vagyok a bolond... De akkor miért jéghidegben mos, ha a bojlerben lefogyott a meleg víz?

2021. febr. 16. 13:38
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is a fűtőszál a hibás. A mosógépek nem használnak melegvizet a mosáshoz, a gép felmelegíti a kívánt hőfokra.

Érdemes lenne szerelővel megnézetni.

2021. febr. 16. 14:52
 12/25 anonim ***** válasza:
87%
Itt valami nagyon gyanús. Ezek a gépek érzékelik, hogy elérte-e a víz hőmérséklete a beállított értéket, különben nem folytatódik a mosási ciklus.
2021. febr. 16. 14:54
 13/25 anonim ***** válasza:
60%

[link]

"A Bosch mosógép nem melegíti a vizet - mi a teendő"

2021. febr. 16. 15:01
 14/25 A kérdező kommentje:

Utolsó egy külföldi oldal értelmetlen Google fordítása, de értem kb.

Én is így tudtam, de kb. 1,5 órán át jéghideg vízben zötykölte... Aztán valamit melegített... De utána rögtön öblített már, 3-szor öblít, közben mindig centriz, majd az utolsó 15 percben centriz... Mit ne mondjak, enyhén büdösek maradtak a törölközők, a jéghideg vízben...

Szerintem akkor is kaocsolat van a bojler között, mert jelnelg a bojlerből is hideg víz folyik... Meg ha mosol, akkor mindig fogy a bojlerről is... A reggeli 60 fokos mosásnál minden rendben volt a hőfokkal...

2021. febr. 16. 15:20
 15/25 A kérdező kommentje:
Mondjuk attól még, hogy új gép, tönkremehetett. Csak fura, hogy reggel még jó volt... Érdekes. Mert eddig soha nem mosott jéghidegben órákig, az elején is langyosban, hidegben csak öblített.
2021. febr. 16. 15:37
 16/25 anonim ***** válasza:
75%

"Az asszony locsolóval önti bele a vizet mert majdnem szárazon "mos"."

Nincs aqua-plus funkciója?

Vagy allergén funkció?

2021. febr. 16. 15:40
 17/25 A kérdező kommentje:

Miénken sincs ilyen...

Az allergia elleni tényleg több vízben mos?

2021. febr. 16. 15:45
 18/25 anonim ***** válasza:
17: Igen, az sok vizet jelent.:)
2021. febr. 16. 15:48
 19/25 anonim ***** válasza:
64%

Tény, hogy gugli fordítóval készülhetett. De ha legörgetsz az aljára tanácsot kapsz, hogy hogy tudod mégis használni a gépet.

Egyébként -gondolom- garanciális, így hívjál szerelőt.

Azt azért jó lenne tudni, hogy a csap, amire rá van kötve, tényleg melegvizes-e.

Semmi értelme meleg vízre kötni.

-Egyébként a nejem is volt, hogy elállított rajta valamit, s fél órát "szórakoztam", míg sikerült visszaállítanom. Igaz, valahová "elrejtette" a használati utasítást.

2021. febr. 16. 15:53
 20/25 A kérdező kommentje:

#1 Az utolsó mosás ciklusban 67 °C-ra melegíti a vizet, és 20 percig tartja is ezt a hőmérsékletet. Az allergének ezen a hőfokon pedig elpusztulnak.

#2 A mosás után, de még az öblítés megkezdése előtt a mosógép kevés vizet enged a dobba, melyet felmelegít 70 fokra. A ruhákat 20 perc alatt alaposan átforgatja ebben a forró, párás környezetben. Eközben az allergének teljesen eltűnnek az ruhákból.

#3 Az antiallergia program végén egy plusz öblítés is beindul, mely a mosószer és az öblítő mellett az elpusztult polleneket, spórákat, atkákat is maradéktalanul eltávolítja az anyagokból. Nem marad tehát irritációt okozó anyag!

Elvileg ez az allergia program, azaz magasabb hőfok, plusz öblítés. Nem hogy az egész mosás alatt több vizet használna

Arra valóban jó a betöltés, de mondjuk ezek pont azért ilyenek, nem mint a régiek, hogy hogy ha pár darabot raksz bele, érzékeli és nem tölti tele. Régen ugyanannyi vizet használtak az egész töltetre, mint 2 darabhoz.

2021. febr. 16. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!