A mosószerek elpusztítják a koronavírust?
Az eddigi mosószerünk bevált, de nem tudom mennyire pusztítja el a koronavírust.
Már egy ideje karanténban vagyunk.
Szerintem csak a magas hőfokon történő mosás pusztítja el.
Bár ha a szapoanos kézmosás is elpusztítja a vírus nagy részét, akkor a mosóporral történő mosásnak is lehet ilyen hatása.
Úgy tudom elég magas hőfok kell, hogy elpusztuljon.
Inkább a mosószer fertőtlenítő hatása az, ami lényeges.
Zsír -lipid burokban van minden vírus,és azt mindenféle zsíroldó anyag felbont(alkohol-szappan-benzin-mosópor-forróvíz stb).
A Burok felszakadása után a belső genetikai információ azonnal károsodik, és az működésképtelenné válik(azaz életképtelenné válik-- bár a vírusokat nem tartjuk élőlényeknek)
Értem, nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Annyi kérdésem lenne, hogy az alkohol az a szervezetben is vírusölő hatású? Milyen mértékben?
Úgy tudom tágítja az ereket, stb., nem lenne jó ha pont még jobban begyullasztaná a szervezetet (meg én nem is iszok alkoholt). De elgondolkoztam rajta, hogy az alkohol az bekerül a vérbe, és ott kifejti a hatását.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!