Poros lakás mit tegyek?
hát ez az..én is a portól szenvedek(porcica,stb)
Azt hiszem az idén megvalósítom a régi álmom, a központi porszívót. Egyelőre a kulturált csövezés a fő gondom. Ha ez sikerül, akkor végre tiszta levegő lesz porszívózás után(is)
Akármilyen jó porszívóm van, az akkor is bocsájt ki mikronnyi porszemcséket..ami aztán idővel látható lesz.
Sokaknak fel sem tűnik, hogy a fínom por mindenhol ott van a lakásban...a hajunkon, a szekrénybe akasztott ruhákon, a szőnyegekben...na ebből lett elegem.
Amit te látsz, hogy máshol milyen tisztaság van,az nagyon nagy meló árán van...hiába mondja a ház asszonya, hogy óóó...semmiség...csak átszaladok egy portörlővel...
Több kell ahhoz..
Festett plafon,falak régi festésűek?
Ugyanez a problema nálam is.
A festés,porlik...
Sokmindentől függ. Belvárosi lakások jellemzően porosabbak, a légszennyezés miatt. Az ablakokon is sok múlik, a régi fa ablakok kicserélése műanyag gumitömítésesre sokat segít. Nálunk a padlás agyaggal van betapasztva (fa-nád-agyag a födém), porlik rendesen, a lépcső környékén minden jobban porosodik. Az se mindegy, mennyi segítséged van. Az én volt osztálytársaim többségének van bejárónője, aki heti 1x-2x kitakarít náluk, így sokkal könnyebb, pláne gyerekek mellett.
A takarításnál is vannak trükkök. Ha olyan por van nálatok, ami nagyon lassan ülepszik, akkor nem érdemes közvetlen felmosás előtt söpörni, mert felmosás után fog leülepedni a söpréssel felkavart por és újra poros lesz minden. Nem mindegy, milyen szűrő van a porszívódban (esetleg beépítoett porszívórendszer van a házban ami kintre fúj és nem a szobába).
Emeleti lakásba nem nagyon jön be a por.
Vannak porfogó gúnynevű tárgyak, azoktól kell megszabadulni.:)
Pl. szerintem a szőnyeg is az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!