Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Szerintetek mikor tűnne fel a...

Szerintetek mikor tűnne fel a családnak?

Figyelt kérdés
...ha egyszerűen nem pakolnék össze? Napi szinten 2-3 alkalommal csak pakolok és pakolok. Semmit nem raknak a helyére vissza és még sorolhatnám. Gyerekek 12 és 8 évesek.
2021. jan. 11. 21:01
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ettől tartok én is
2021. jan. 12. 01:31
 12/18 anonim ***** válasza:
48%

14,12 es 5 evesek a gyerekeim,fiuk.

A ket nagy mar elmosogat sokszor mire en hazaerek.porszivoznak,leszedik a ruhakat,elrakjak a sajatjukat osszehajtva.reggel beagyaznak,cuccaikat nem dobaljak szanaszett.

Az 5 eves is kepes porszivozni es elszorni a jatekait a dobozaikba,tanyert,poharat berakja a mosogatoba.

Tudatosan igy lettek nevelve pici koruktol.normalis gyerekek egyebkent,nincsenek utve/verve,nekik mar termeszetes.

Ne csinald meg mostantol,de elotte ulj le veluk megbeszelni,hogy milyen feladatokat kell maguknak elvegezniuk.lesz hiszti,es duzzogas te talan meg idoben megfogod oket.

Nem vagy a csalad rabszolgaja.apjuktol milyen peldat latnak?o besegit?

2021. jan. 12. 05:30
 13/18 anonim ***** válasza:
27%
Apjuk a minta. Jól vett asszonyt.
2021. jan. 12. 08:41
 14/18 A kérdező kommentje:
Besegit a férjem is, de nem viszi túlzásba. Nem szólok semmit mert más férfi meg annyit se csinal mint ő.
2021. jan. 12. 15:33
 15/18 anonim ***** válasza:
81%

Pici kortól be kell vezetni, hogy este pakoljanak el maguk után némi segítséggel. Ha rendszer lesz belőle, akkor működőképes. Engem anyuék anno jól kiképeztek. :D A közös terekben sosem hagyhattam szanaszét semmit, akkor rögtön jött a letolás, hogy miért nem vagyok képes használat után mindent a helyére tenni. Avagy csináljam a szobámban a dolgaimat, ott senkit nem érdekel mekkora a kupi.

Na ha aztán bejött valaki a szobámba, akkor azonnal kaptam az ívet, hogy hogy lehet ilyen trágyadombon élni, tegyek már rendet és amúgy nekem jól esik így létezni!? Persze már csak azért sem... Aztán amikor már zavarni kezdett nekiálltam és pakoltam egy napig durcásan. Akkor azt hallgattam, hogyha mindig rendet tartanék, akkor ez nem venné el ennyi időmet egyszerre. :D

Ez odáig fajult, hogy ma már felnőttként kb. rendmániás vagyok, nem tudok disznóólban létezni. Szerencsére a férjem is ilyen és segít mindenben, a gyerekeinket pedig ebben a szellemiségben neveljük. Bármikor szét lehet pakolni, ki lehet borítani, szét lehet szedni, stb., de mielőtt pihenni megyünk, a játékok is mennek a helyükre. Van egy polc, amire mindkét gyerek egy-egy játékot tehet, amivel aznap szívesen játszott és szerinte még fog ébredés után/másnap is. Így ezt nem kell beömleszteni a többi közé. :) Napi rutin lett belőle a délutáni és az esti alvás előtt is. Persze így is pakolok napi 2-szer, de legalább segítséggel és nincs kibúvó. Ha én nem vagyok otthon esetleg, ez a szabály akkor is szabály.

2021. jan. 13. 09:01
 16/18 anonim válasza:
Én nem várhatom el a gyerkőcömtől, hogy elpakoljon, mert én magam is borzasztóan kupis vagyok... Egyszerűen nem érzem azt, hogy a drága időt amit még pénzért sem lehet venni ilyen hülyeségekre fordítsam. Van jobb elfoglaltság is, pl itt olvasgatni véletlen kérdéseket xD
2021. jan. 31. 21:50
 17/18 anonim ***** válasza:
Gratulálok! XD
2021. febr. 1. 05:31
 18/18 anonim válasza:
Köszönöm :)
2021. febr. 1. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!