Szerintetek mikor tűnne fel a családnak?
Döbbenten olvasom az ilyen családi problémákat. Az meg még megdöbbentőbb, hogy ahelyett, hogy megbeszélnék, megoldanák kiírják ide.
Én kiskorultól így neveltem a gyerekeket. Addig nem volt esti tv nézés, vagy mese olvasás amíg nem volt elpakolva. Nem katonás rendet kellett tartaniuk, csak a kosarakba, tárolókba beszórni a játékokat. Most 8 és 10 évesek. Tudják mi a rend, ha nem szólok is rend van maguk körül.
Feltűnne nekik, de ők együtt tudnak élni vele, te lennél egyedül, akit zavarna :)
Én is egy családi elbeszélgetést javaslok, szabályok felállítása, feladatok kiosztása. Bár nálam még kicsi másfél éves a gyerkőc, de szoktam mondani, hogy most pakolunk, aztán akkor ő is dobál a ládába, persze utána van mikor az egészet kiborítja de nem gond, a lényeg, hogy látja, részt vesz benne. Nálatok már nyilván tudatosabban lehet a dologról beszélni, de ne egyik napról a másikra várj csodát, türelmesen de konzekvensen alakítsd ki a rutinfeladatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!