Ki használ folyékony mosósiót, mosószódát és folttisztítót? Ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
1; A mosószódát fehér és színes ruhához adjátok vagy csak fehérhez? És mekkora mennyisége?
(Mindenhol mást olvasok erről)
2; Tényleg meleg vízzel kell feloldani a mosószódát és úgy a mosószer adagolóba tenni? Ha igen milyen arányban?
(Èn nem oldottam fel hanem 2 adagolókanàlnyit bedobtam a dobba és láttam, hogy a kisfiam egyik felsőjén megkemènyedett az anyag és nem tudom kiszedni belőle)
3; Folttisztító sót a dobba teszitek mosás előtt?
Mosódió nem jó semmire, több vásárlói tesztben is elvérzett. Idő után barnás lerakódás lesz a gépben ami visszatapad a ruhára. Mivel teljesen szerves gyorsabban penészedik (büdösödik)a gépben, mint az átlagos szerek.
Mosószóda önmagában szürkíti a fehéret. Jobb vele a mosószerek felének, harmadának kiváltása. Kicsi lassan oldódik.
Folttisztító sót nem ismerem, erre a célra a sajátmárkás epeszappant használom. Sztem mindent ver, és semmiféle ruhánál nam volt gondom, néha a mosáshoz is reszelek belőle.
Ismerősöm mosószappan pehely+mosószódából csinál mosószert. Többször használtam, nekem bejött.
Ezt sosem értettem én sem, hogy mi értelme az alternatív mosószereknek. Mire valaki az otthon kikevert cuccaival eléri a bolti mosószerek minőségi szintjét, nem lesz se olcsóbb, se környezetbarátabb.
Aki meg ráadásul a régi tárcsás, vagy 30 éves automatájával akar spórolni, hát az teljesen agyament kategória.
A környezetet modern mosógéppel lehet védeni és azzal, hogy nem dobunk a szennyesbe egy ruhát 10 perc viselés után.
6: Az alternatív mosószerek használatát elvileg a foszfátterhelés csökkentése indokolná. A baj csak az, hogy ezzel együttjár a mosás hatásfokának a csökkenése is. Ha tehát farmeren és szürke pamutpólókon kívül nem hordasz mást, akkor moshatod mosódióval is. Rondább úgysem lesz. :-)
A 30 éves tárcsás mosógépet sokan szükségből használják, mert nincs pénzük újra. Én ezért nem szólnék le senkit, nem biztos, hogy tehet a helyzetéről, és mosni lehet azzal is, csak meg kell tanulni a használatát.
A modern gépek tényleg jó hatásfokúak, de máshogy működnek, mint a Minimat.:-) Inkább a régi teknős mosásra hajaz a működésük.:-) Csak hát van, aki nem érti, hogy a fenébe lehet 10 bugyit 3 óráig lögybölni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!