Betartjátok a szabályok takarításkor? Például rá van írva egy szerre hogy kesztyűbe kell használni.
"ha valamit Domestosban áztatok, akkor műanyagot használok hozzá"
Mármint műanyag mit? És amikor nem abban, hanem másban áztatsz valamit, akkor mit használsz műanyag helyett?
"nem tudom, hogy mostanság általános- vagy középiskolában mennyi kémiát oktatnak. De ... a tisztítószerekben levő vegyianyagok használatára vonatkozó legfőbb szabályokat csak ismerik. ... hogy színes farmernadrágban semmiképpen ne dolgozzunk hipóval."
Én nem tanultam sokáig kémiát, meg nem is tegnap volt, de szerintem pont ezek a részek, amik annak is hasznosak lehetnének, akinek amúgy semmi köze a tantárgyhoz, ma sincsenek eléggé hangsúlyozva, mert vannak, akiket ugyanazon kémiaórák keretében érettségire kell felkészíteni, ezért rohanás van a tananyaggal. Jó, ha annyi átmegy, hogy igenis fontos elolvasni a használati utasítást, és ha az azt írja, hogy lehetőleg ne érintkezzen a bőröddel, akkor ne puszta kézzel fogd meg a szivacsot, amivel szét akarod kenni az adott tisztítószert a kádon vagy akármin, hanem igenis húzz fel gumikesztyűt, legyen benned ennyi tisztelet a tudomány iránt, hiszen nem viccből írták rá.
A használati elolvasásához előbb optikai ismeretek kellenek. Olvashatatlanul mikrofax méretű a ráírt szöveg, erről viszont nem a diákság tehet.
Az viszont tény, hogy a sok elméleti fasságok helyett gyakorlati órák keretében ezerszer hatékonyabb lenne minden. Így tanulta meg egy életre a kémiatanár is, hogy nem a radiátoron kell szárítani azt a pukkanós lötyivel leöntött papírt, mert totálisan kiszárad és első moccantására eldurran.
Előtte még külön meg is dícsért milyen remek helyet javasoltam a szárítására. :)
"A használati elolvasásához előbb optikai ismeretek kellenek. Olvashatatlanul mikrofax méretű a ráírt szöveg"
Én már rég törvénybe iktattam volna, hogy mekkora lehet a minimális betűméret mindenfajta termék feliratozásán! Tényleg nagyon sokszor botrányosan pici betűkkel írnak rá nagyon fontos információkat. Egy elöregedő társadalomban, mint ez is, egyre több emberrel egyre nagyobb kiszúrás ez!
kuglófsütőt vettünk. Bakker 6 nyelven volt ráírva legalább, de halál omolyan, még a mobiltelefon nagyítójával se lehetett elolvasni.
Gyógyszerpapírokról nem is beszélve, a legjobb vicc pedig a különféle szemmel kapcsolatos gyógyszereké, szemcseppeké. Tényleg, mindenki hüjének van nézve.
Anyu sose használ kesztyűt a zsiroldózáshoz mondjuk ő egy terminátor annyira bírja az ilyeneket 😂
-(tudjátok mint a Facebookon az olajos videók hogy az anya kb könyökig bele mászik a forró olajba hogy megnézze kellő képen meleg-e 😂😂)- én hozzám egy csepp is hozzám ér rohanok lemosni szóval én kesztyűben takarítok:D sőt igazából én utálok csupasz kézzel takarítani mosogatni is kesztyűben szoktam. 😊
Védő szemüveget megilyeneket nem hordok. Viszont volt hogy maszkot felvettem mert olyan erős szaga volt a vízkőoldónak... De ennyi.. szerintem ez egy átlagos dolog de ezen ne agyalj takaríts!:D majd jön magától :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!