Fekete farmert lehet kékkel együtt mosni?
"ha nem fog semelyik akkor lehet"
Minden farmer ereszti a színét valamennyire.
Simán. Jobb mosógépeken van direkte farmerprogram is. Hőfok tekintetében pedig nézzed a címkét. Viszont amit senki nem írt, mindig fordítsd ki! Öblítőszert ne használj hozzájuk, hanem ecetet, az a színét fixálni fogja.
A 30 fok hülyeség, azon a hőfokon nem fogod tisztességesen kimosni mégpedig azért, mert te kb 35 fokos vagy, az van beleizzadva. Nyomjad neki 40 fokra. A 40 foknak pont ez a lényege, testhőfok fölött van.
"Viszont amit senki nem írt, mindig fordítsd ki!"
Jogos. Én azért nem írtam, mert nekem annyira természetes, hogy minden ruhát - még a zoknikat is - mindig kifordítva mosom, hogy nem is gondoltam erre! :-) (5-ös)
És lemaradt, hogy ha "vészhelyzet" van, akkor együtt mosnám, max a kék farmer picit sötétebb színű lesz (de az is csak akkor, ha áll a vízben), de alapban a feketét/szürkét és a kéket külön szoktam mosni.
Na a zokni... na ez jó kérdés. Elvileg ki kellene fordítani azt is, de nem a színe miatt, hanem azért mert belülről tapossuk. Viszont ha kifordítjuk, akkor a külsejét nem éri víz, így visszafordításkor "koszos" marad. Lehet porszívózni :) Vannak hosszabb, vastagabb zoknik is!
A farmerszárítást nadrágra gondolok, de van ugye más is, ing, szoknya, táska...(eredetileg hajóvitorla volt) Úgy oldom meg, hogy a nadrágtartójánál vállfára akasztom. Az a kínai műanyagvállfa aminek a két végén karika van, az pont megtartja. A legjobb az lenne, ha egy karikát belefűznék öv helyett és azzal lenne felakasztva, úgy járná át legjobban a levegő. De a pólókat is mind vállfára teszem, de öltönyvállfára, a legszélesebbre, hogy eltartsa a két oldalát. Természetesen a szárítón már vissza van fordítva, nem is kell vasalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!