Mit jelent az, hogy a ruhán a varrás foszlik vagy szakad?
De azt nem tudom, hogy ha az anyag kezd el a varrás mentén foszlani, akkor mitől függ, hogy a varrás jön szét vagy az anyag szakad el, illetve melyik történik először?
Még nem láttam ilyet, ezért kérdezem.
Bammeg, akkor miért nem AZT kérdezed?
HA az anyag hullik akkor az selejtes volt, vagy a cérna volt acélos.
MINDIG a gyengébb hull szét. Mindegy, hogy az a cérna, vagy a ruhaanyag. Amelyik gyengébb, az szakad.
Az anyagfoszlás=anyag elszakadása. Az lehet az anyag közepén is. Ahol a legnagyobb húzó vagy szúró terhelés éri, vagy kikopik és így elgyengül.
-Ha már szétfoszlott, szétszakadt, szét.aszódott stb. akkor a varrás már senkit nnem érdekel.
Azt hittem, az anyagfoszlás még nem jelent azonnali anyagszakadást, csak későbbit.
Mindenesetre ha az anyag nem középen, hanem pont a varrás mentén foszlik/szakad, akkor előfordulhat, hogy a varrás egyben marad, pl. a varrástól pár miliméterre lesz csak egy szakadás? Vagy a varrás ilyenkor minden esetben szétesik? Nem tudom, mennyire érthető.
Köszönöm, nagyjából értem már.
Nem leszek varrónő, csak kíváncsi vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!