Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Csak én viszem túlzásba?

Csak én viszem túlzásba?

Figyelt kérdés

Mindennap reggel felkelek nem is eszek és már takarítok kb 3-4 órám délelőtt elmegy vele, ilyenkor az egész lakást kitakarítom. Szeretek takarítani, de nem bírom elviselni, hogy a többi családtag mindig ledobja valahova a cuccát, nem teszi vissza a helyére a dolgokat. De hiába kértem őket. 1 nap szépen kitakarítok, estére tele van a ház. De én nem bírom a rendetlenséget :S

Hogy vehetném rá őket, hogy rakjanak mindent vissza a helyére? Illetve, csak én vagyok rendmániás és túlzásba viszem?? Mi a véleményetek?

16/L

2010. aug. 7. 16:14
 1/9 anonim ***** válasza:
67%

Sztem mindennap fölösleges takarítani. Nemlesz másnapra annyi kosz h legyen mit takarítanod. Moss kézzel ha annyira szeretsz takarítgatni. :) Így elmegy az idő és takarítasz is :D

17F

2010. aug. 7. 16:25
 2/9 anonim válasza:
100%

ajajajjj rendmániás vagy...de én örülnék neki ha rendmásniás lennék:Dutálok takarítani:S:S:S

17/l

2010. aug. 7. 16:30
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én örülnék ha a 17 éves lányom rendmániás lenne:),de sajnos távol áll tőle...:( Bár lehet,hogy egy idő után már idegesítő a többi családtagnak.
2010. aug. 7. 16:56
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nos, legalabb Te csak reggel csinalod.

A pasim is minden nap takarit. Azonnal elmosogat mindent. Mielott barmit tesz a poharba, tanyerra, megszagolja, h tuti tiszta e. Ha mosogataskor par csepp viz szetfroccsen, azonnal torli le. A butoroknak egymassal parhuzamosan merolegesen kell allniuk, marmint a szeluknek. Remelem erted hogy ertem :). Minden falon egy dolog lehet, alatta a foldon pont kozepen egy dekoracio, a butorok nem lehetnek teljesen hozzanyomva a falhoz. Az evoeszkozoknek ugyan arra kell nezniuk, minden ruhat mindig ki kell vasalni, csak fogason loghatnak a polok, ossze nem hajtogatja. Minden wcre menes utan alsomosast vegez, pisiles utan is. Intim lemosoval es torlokendovel fertotleniti magat.

Nos, en se vagyok egy retkes leany, es eloszor amiatt gondolkodtam el a kapcsolatunkon, hogy ilyen, es mi van, ha kivetnivalot talal bennem? Mert en is utaltam ha kosz vagy por van barhol meg rendetlenseg, es nem egy exbaratomat kikergettem a vilagbol a tisztasagmaniammal. De azert kicsit "visszafogottabb" voltam mint az uj baratom. Meg is lepodtem, hogy mi a fene.

Aztan egyszercsak eszrevettem, hogy kezdem en is atvenni a szokasait... Nem tudom, hogy jo vagy rossz ez, lehet egy kivulallo azt mondja h "na ezek nem normalisak", de mi elvagyunk igy :). Mindig rend van :D szerintem nalad meg nem koros. Azert erzed annak esetleg, mert a csaladod tobbi tagja nem pakol el maga utan. Majd ha egyedul laksz, mas lesz.

25/L

2010. aug. 7. 16:58
 5/9 anonim ***** válasza:
szerintem te beteg vagy. Heti 1 nagytakarítás, és napi rendrakás bőven elég.
2010. aug. 7. 18:01
 6/9 anonim ***** válasza:

Dehogy vagy rendmániás!!Az,hogy összeszeded a cipőket,szétszórt ruhákat,könyveket, az nem rendmánia.

Én 6-kor kelek megiszom a kávém,és de 10-ig pakolok,és takarítok.Minden nap!Igaz nekem 2 kisgyermekem van,de ha ti már nagyobb gyerekek vagytok,és mondjuk kisebb lakásban éltek,akkor egy délután alatt is rengeteg kosz összegyűlik.Egy nagyobb alapterületű lakásban nem lehet annyira észrevenni.

Én először szólnék a családtagjaimnak,hogy rakják el a cuccukat,ha nem teszik akkor olyan helyre tenném ahol nem jönnek rá,hogy én voltam aki eldugta,de egy jó óra hosszát keresniük kell mire megtalálják.Nálunk ez be szokott válni.

Én iszonyúan utálok takarítani,de a rendetlenségben egyszerűen megfulladok.Nem tudok leülni nyugodtan addig amíg nincs rend.Még hogy takarításmániás vagy mert megcsinálod amit más nem!!

2010. aug. 9. 07:38
 7/9 anonim ***** válasza:
Csinálod, mert van rá időd...majd egyetem + munka + gyerek közben örülsz, ha egy órát tudsz szánni a legfontosabb háztartási tennivalókra.
2010. aug. 9. 10:41
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, hát nem mindig van rá időm csak így nyáron (naponta), mert pl suliban sokat kell tanulnom.. :/
2010. aug. 9. 11:10
 9/9 anonim válasza:
szerintem peldat kene venni minden lustanak rolad :)): En is igy csinalom reggel azzal kezdem hogy mindent felnyalok a-tol z-ig :):) rosszul is vagyok ha semmi sincs a helyen es nem ragyog minden....ha meg az ocsem piszkol meg retkel ....es hiaba mondom neki 100 x hogy ne reggeltol estig csinalom...es leszarja ...kenytelen leszek duhbe jonnni :@:@@: es lekaratezni :@:@: 15 L
2010. aug. 14. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!